Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Šomase: Visi grib nokļūt, kur nauda, vara un dzīve skaista!

© F64

Pēdējā laikā aizvien vairāk sabiedrībā populāri cilvēki, par platformu izmantojot savu sociālo tīklu profilus, nevairās aktīvi paust savu viedokli un sašutumu par notiekošo politiskajās aprindās, kā arī sabiedrībā aktuāliem notikumiem.

«Es nebiju ilgi skatījusies televīziju, kad ieslēdzu televizoru, atpūtos Itālijā, Romā, un ieraudzīju vienu konkrētā raidījuma mirkli. Mans rakstītais tviterī ir domāts globāli, nevis tikai konkrēti par vienu raidījumu.

Dzīve jau nav tikai politika.

Dzīve ir skaista, pilna ar brīnumiem un mīlestību. Jo vairāk cilvēki veiks elpošanas vingrinājumus, jo cilvēki paliks harmoniskāki un cieņa parādīsies vienam pret otru. Daudzi iesaka kaut ko darīt. Es iesaku politiķiem elpošanas vingrinājumus. Viennozīmīgi elpošana palīdzētu izvēlēties prātīgākus lēmumus. Tas jau nav manis pierādīts. Tas ir zinātniski pierādīts fakts gan Amerikā, gan Vācijā. To pati esmu pētījusi desmit gadus, un tas patiešām strādā. Runājot par šo TV raidījumu, nav pareizi un nepareizi. Ir vienkārša komunikācija. Ja ir neproduktīva komunikācija, ir teātris.

Es jau trīs gadus braucu uz Bruknu kopā ar bērniem. Man ļoti patīk priestera Andreja Mediņa attieksme, kā viņš lasa dievkalpojumus, uzliekot sarkano klauna degunu un sakot: «Ha. Atnācāt uz teātri!» Tā arī ir īstenībā. Ļoti daudzi cilvēki paši sev sarežģī dzīvi tikai tāpēc, ka iedomājas, ka viņi ir kādā statusā vai amatā. Un tad sākas! Skaistāk būtu dzīvot, ka tu neieliec sevi statusos vai amatos. Ka esi vienkārši cilvēks, kuram piemīt cilvēcīgums. Man apkārt ir ļoti daudz tādu cilvēku. Esmu gājusi cauri dažādiem periodiem, līdz ar to man apkārt ir ļoti viedi cilvēki. Bet, kad es ieslēdzu televizoru. Šeku reku! Nav cilvēcības. Kaut kā interesanti! Tas nav tikai politikā, bet jebkurā sfērā un uzņēmumā tā mēdz būt. Visi, šķiet, grib nokļūt tur, kur ir nauda, vara un dzīve skaista. Katrs izvēlas dzīvesceļu, kādu pats vēlas iet, līdz ar to neko tiem cilvēkiem nevar arī pārmest. Ir cilvēki, kuriem patīk visu laiku strīdēties. Ļoti daudziem cilvēkiem liekas, ka viņiem viss ir, bet gribas vēl vairāk. Bet tajā pašā laikā nenovērtē to, kas viņiem jau ir. Ir cilvēki, kuriem patīk dzīvot harmonijā, izpratnē un sapratnē. Mēs esam tik dažādi! Tāpēc tā dzīve ir interesanta. Es esmu ļoti tālu no politikas. Man ir sava bērnu studija, strādāju ar elpošanas vingrinājumiem, trenēju bērnus un cilvēkus no visas pasaules, tādēļ man pat fiziski nav laika sekot kaut kam līdzi. Galvenais ir cieņa un beznosacījumu mīlestība, ko es arī saviem studentiem mācu,» raksta dziedātāja, bērnu un jauniešu radošās studijas radītāja Liene Šomase.