Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Ko darīs neievēlētie deputāti?

© F64

13. Saeimas vēlēšanas izvērtās pārsteigumiem pilnas, un tik lielu deputātu rotāciju kā šogad, reti kurš atceras. Starp tiem, kas nesaņēma Saeimas deputāta mandātu, ir arī pieredzējuši cilvēki, tādēļ aicinājām nepārvēlētos tautas kalpus pastāstīt par saviem nākotnes plāniem.

Sudraba pabeigs iesākto

«Par to, ko darīšu turpmāk, man vēl ir laiks padomāt, jo Saeimā strādāšu vēl divas nedēļas. Tā kā pagaidām darbs turpinās. Es vienmēr esmu tā darījusi, ka sākotnēji pabeidzu vienu lietu un tikai pēc tam sāku domāt, kas notiks tālāk un ko darīt. Šajā brīdī citus komentārus par saviem nākotnes plāniem es nevaru sniegt. Vispirms pabeigšu darbu Saeimā, un pēc tam varēsim runāt par tālāko,» lakoniska ir 12. Saeimas deputāte Inguna Sudraba.

F64

Seržants pievērsīsies celtniecības darbiem

«Vispirms ir jāpabeidz šis darbs, kas noslēgsies 6. novembrī.

Es vēl pagaidām neesmu domājis par konkrētām lietām un darbiem, ko darīšu.

Ceru, ka gan jau kādu darba vietu atradīšu, kur varēšu izmantot savas prasmes un spējas.

Atgriezties žurnālistikā pēc astoņiem gadiem, ko darbojos politikā, laikam nebūtu viegli. Bet, kā saka, nekad nesaki nekad! Es vēl pagaidām neesmu tā intensīvi domājis, ko darīšu. Ir, protams, lietas, kuras gribas paveikt. Pirms tam gan vēlētos mazliet atvilkt elpu. Laika gaitā ir sakrājušies dažādi mājas darbi, kurus vajadzētu paveikt. Tagad plānoju vasarnīcai, kas ir diezgan patālu no Rīgas uz Engures pusi, salabot jumtu un uzbūvēt verandiņu. Tagad būs vairāk brīva laika, lai to varētu kārtīgi saremontēt. Pensijā jau negrasos vēl iet.

Pagaidām nezinu, vai arī likšu lietā savas žurnālista prasmes un rakstīšu grāmatu. Domāju, ja rakstītu par Saeimu, tad interesantāk būtu aprakstīt cilvēciskās attiecības, bet citādi diezgan garlaicīgi. Vēl viena lieta, par ko priecājos, - ceru, ka tagad varbūt mani «dzeltenā prese» liks mierā, jo vairs nebūšu publiska persona. Faktiski no pirmās dienas, kad sāku strādāt TV raidījumā «Degpunktā», būs pagājuši jau 16 gadi, kopš, kā saka, nepārtraukti atrodos zem pastiprinātas uzraudzības. Nezinu, vai otrreiz varētu atgriezties «Degpunktā»? Tur tomēr ir cilvēki, kas ir savu vietu atraduši. Nebūtu pareizi tagad iet un kaut ko pieprasīt. Vienā upē divreiz neiekāpsi.

Man nav ko sev pārmest par šiem astoņiem gadiem. Esmu bijis aktīvs deputāts gan likumu projektu izstrādē, gan Saeimas tribīnē. Bet par to manu izsvītrošanu runājot, kad piedalījos pirmajās vēlēšanās, biju tikko no «Degpunkta» pārgājis uz politiku, un man toreiz bija 2600 mīnusiņi un apmēram 5000 plusi. Šajās Saeimas vēlēšanās man bija tikai 2100 mīnusi, tā kā esmu 500 mīnusus mazāk dabūjis, bet nu šoreiz uz vēlēšanām neatnāca tie, kas parasti lika plusus.

Man bija tā laime, ka tiku darboties jomās, kas bija saistītas ar valsts drošību, un es tās pārzināju. Es zināmu laiku strādāju ne tikai «Degpunktā», bet arī Ieslodzījumu vietu pārvaldē par priekšnieka palīgu. Policijas ģenerāļus un pulkvežus es pazinu jau no tiem laikiem, kad viņi vēl bija kapteiņi uzplečos. Līdz ar to man nebija nekādu problēmu pārzināt šo jomu. Ja tu dari to, ko tu saproti un kas tev patīk, tad viss ir normāli. To var redzēt arī pēc maniem priekšlikumiem. Es esmu ļoti daudzus priekšlikumus sniedzis, kas nav patikuši Kremlim, saistībā par aizliegumu, sūtīt bērnus uz Krievijas militārajām nodarbībām, kur jau bērnudārzos ļauj spēlēties ar ieročiem. Ne velti es esmu Krievijas melnajā sarakstā iekļauts. Acīmredzot tas ir mana darba augsts novērtējums. Tādēļ uz Krieviju nesanāks braukt - tas bija vienīgais no nākotnes plāniem, ko pagaidām nevarēšu realizēt. Bija doma kaut kad aizbraukt uz Pēterburgu,» tā uz saviem darba gadiem Saeimā saka Kārlis Seržants.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv