Starptautiskās olimpiskās komitejas (IOC) prezidents Tomass Bahs oficiālā paziņojumā komitejas mājaslapā pēc nesenajiem teroraktiem Volgogradā izteica līdzjūtību Krievijas tautai un izteica uzticību Krievijas spējai sarīkot drošas ziemas olimpiskās spēles, kas jau februārī paredzētas Sočos.
Valsts prezidenta Andra Bērziņa lēmums apmeklēt ziemas olimpiskās spēles Sočos ir vērtējams pozitīvi, - Valsts prezidenta klātbūtne var būt zināms stimuls sportistiem labākiem sasniegumiem, - LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.
Lari arī Krievijas sinoptiķiem nav bažu par sniega pietiekamību Soču ziemas olimpisko spēļu vajadzībām, lielas problēmas var radīt sniega lavīnas un slikta redzamība.
"Protams, ka viņš Olimpiādē spēlēs. Man par to nav šaubu. Man pietiek ar sarunu, kas mums bija pēc kvalifikācijas turnīra. Es viņam ļoti ticu, un viņš ļoti tic man," Lipmans piektdien izteicās sarunā ar medijiem. "Publiski viņš negrib spēlēšanu pirms laika apstiprināt, taču man kā federācijas prezidentam par to nav šaubu."
Šovakar 20:30 Latvijas hokeja izlase aizvadīs savu otro pārbaudes spēli pret Vācijas valstsvienību, kura vakar tika pieveikta pēcspēles metienos ar 4:3.
Pēc Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēles ar Vācijas valstsvienību iespaidos par spēli dalījās mūsu komandas vārtsargs Edgars Masaļskis. Latvijas izlases pirmais numurs joprojām ir bez kluba, taču apstiprina, ka tuvākajā laikā kaut kas mainīsies.
Eiropas Komisijas viceprezidente Viviana Redinga, Francijas prezidents Fransuā Olands, Vācijas prezidents Joahims Gauks, Igaunijas prezidents Tomass Hendrikss Ilvess – ar katru dienu amatpersonu saraksts, kuras neapmeklēs Soču olimpiskās spēles, kļūs arvien plašāks.
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) neplāno apmeklēt ziemas olimpiskās spēles Sočos, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.
Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš apmeklēs Soču Olimpiādes atklāšanas ceremoniju. Tikmēr, piemēram, Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess neapmeklēs Soču ziemas olimpiskās spēles, un kā iemeslu ir minējis aizņemto darba grafiku.
Vācijas valsts prezidents Joahims Gauks svētdien paziņojis, ka boikotēs ziemas Olimpiskās spēles Sočos, tādā veidā paužot savu protestu pret cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā.
Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde šodien oficiali nolēmusi apmierināt līdzšinejā izlases trenera Artūra Irbes lūgumu un pārtraukt visas juridiskās attiecības, kas saistītas ar Artūra Irbes darbu Latvijas hokeja valstsvienībā, vēsta LHF.
Fragments no šodien "Sporta Avīzē" publicētās intervijas ar Latvijas jauno hokeja vārtsargu Elvi Merzļikinu (19), kurš šoruden pirmo reizi tika uzaicināts uz Latvijas izlasi.
Latvijas valstsvienības uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš, pārstāvot Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubu Jaroslavļas "Lokomotiv", guva nopietnu savainojumu, laukumā varētu atgriezties agrāk nekā iepriekš prognozēts, vēsta krievu mediji.
Latvijas hokeja valstsvienības vārtsargs Edgars Masaļskis sestdien notikušajā pārbaudes spēlē pret Krievijas otro izlasi guvis smadzeņu satricinājumu, kas liegs iziet uz ledus tuvākās pāris nedēļas, vēsta ziņu aģentūra LETA.
Laika posmā no 37. līdz 52. minūtei vārtus gūstot Kasparam Daugaviņam, Kristapam Sotniekam un Kasparam Saulietim, Latvijas valstsvienība hokejā atspēlējās, taču pēcspēles metienos ar 3:4 piekāpās Krievijas izlasei.
Artūram Kuldam vairākumā atklājot rezultātu un Mārtiņam Karsumam un Mikam Indrašim otrās trešdaļas ievadā izceļoties ar 41 sekundes intervālu, šovakar Latvijas valstsvienība pārbaudes spēlē ar 4:1 savā laukumā pieveica Krievijas hokejistus.
Šovakar pulksten 19:30 Arēnā Rīga Latvijas hokeja valstsvienība galvenā trenera Teda Nolana vadībā aizvadīs pirmo no divām paredzētajām pārbaudes spēlēm ar Krievijas izlases otro sastāvu.