Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Dukurs: Sočos ir pastrādājuši Rafšans un Džamšuts

© Scanpix/AFP

Sadzīviski Soču olimpiskās spēlēs par visu ir padomāts un atliek vien pašiem strādāt, lai būtu labs rezultāts, trešdienas rītā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja Latvijas skeletonistu treneris Dainis Dukurs.

Viņš pastāstīja, ka sportisti Sočos ir iedzīvojušies veiksmīgi un nu jau ir skaidrs, kur atrodams viss ikdienā nepieciešamais, ziņo portāls LSM.lv. "Labi, piedomājuši, kā viņi visu organizē," saka Dukurs.

Īpaši acīs iekritis veids, kā bez pūlēm var nokļūt no mājvietas līdz trasei. Proti, cilvēks iekāpj autobusā, durvis tiek aizlīmētas, un tad autobuss aizved līdz pašai starta vietai. Atšķirībā no citām reizēm, brauciena laikā nav nekādu papildus pārbaužu. "Tā tiešām ir laba lieta. Es esmu piektajā olimpiādē, taču kaut ko tādu redzu pirmo reizi," saka Dukurs.

Tāpat šad tad ir redzami drošībnieki un apsargā, no kuriem daži, piemēram, staigā pa netālo mežu tērpušies baltos kostīmus. "Viņi strādā profesionāli, un tas netraucē," saka Dukurs.

Viņš atzīst, ka nedaudz gan mulsina fakts, ka pat plkst. 23.00 vakarā aizvien tiek asfaltēts ceļš. Tāpat Dukurs novērojis, ka ne visi celtniecības darbi veikti kvalitatīvi. Kā ironizē skeletonistu treneris, šur tur savu roku ir pielikuši viesstrādnieki Rafšans un Džamšuts [populāri krievu komēdijseriāla tēli, kuri visu mēdz salaist dēlī].

Kopumā, vismaz Dainim Dukuram, gan vēl nav olimpisko spēļu gaisotnes. Varbūt tāpēc, ka nav bijusi atklāšanas ceremonijas, pieļauj treneris. "Nav vēl iekšā tas „fīlings”," teica Dukurs.