Eiropas Savienības (ES) ārkārtas Ārlietu padome vienojās par sankciju noteikšanu pret Krieviju, pirmajā sankciju paketē ietverot bankas, politiķus un finanšu sektora elementus, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Pēc Vācijas kanclera Olafa Šolca paziņojuma par gāzesvada "Nord Stream 2" sertifikācijas procesa apturēšanu Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs brīdina, ka Eiropai par gāzi drīz būs jāmaksā 2000 eiro par 1000 kubikmetriem.
Pamatojoties uz Krievijas prezidenta Vladimira Putinu lūgumu, Krievijas parlamenta augšpalāta otrdien pilnvarojusi viņu izmantot bruņotos spēkus aiz valsts robežām.
Latvija sniegs atbalstu Ukrainai atsevišķās pozīcijās medicīnas jomā, kur šī valsts lūgusi palīdzību caur Eiropas Savienības (ES) civilās aizsardzības sistēmu, pēc tikšanās ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).
Lielbritānija nolēmusi noteikt sankcijas piecām Krievijas bankām un trim miljardieriem, otrdien paziņojis Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.
Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri otrdien noteiks sankcijas Krievijai par Austrumukrainas separātisko veidojumu atzīšanu un tālāku karaspēka izvietošanu kaimiņvalsts teritorijā, pavēstīja ES augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels.
Šobrīd svarīgākais jautājums pasaulē ir viens – vai izdosies izvairīties no plaša mēroga kara Eiropā (Krievijas iebrukuma Ukrainā)? No šī jautājuma izriet nākamais – vai izdosies izvairīties no globālas katastrofas? Tas ir, pasaules kara starp ASV (NATO) un Krieviju?
Tas, ka ASV prezidents Džo Baidens vēlas turpināt sarunas par Ukrainas krīzi, ir pozitīvi, trešdien atzinis Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vienlaikus izskanot Maskavas apgalvojumiem, ka tā sākusi atvilkt karaspēku no Ukrainas pierobežas.
Tā vien šķiet, ka gaidāmais Krievijas – Ukrainas karš būs pirmais jaunāko laiku vēsturē, kura sākums tiek izziņots iepriekš. Jau pirms nedēļas augstas ASV amatpersonas, tajā skaitā ASV prezidents Džo Baidens un valsts sekretārs Entonijs Blinkens, kara sākumu izsludināja 16. februārī. Savukārt Ukrainas prezidents Vladimirs Zelenskis šo datumu pasludinājis par nācijas vienības dienu.
Krievija palielina savus spēkus pie Krievijas-Ukrainas robežas, paziņojis Ukrainas Apvienoto spēku operācijas štāba komandiera vietnieks ģenerālmajors Bohdans Bondarjs.
Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs atzinīgi novērtējis ugunspārtraukšanas režīma spēkā stāšanos Donbasā no 1.aprīļa.
Par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Austrumukrainā apsūdzētais Artjoms Skripņiks iepriekš tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā nonācis par sīko huligānismu.
Jau aptuveni nedēļu Ukrainas austrumos turpinās valsts armijas un prokrievisko kaujinieku sadursmes, kurā smagi cietusi arī Avdijivkas pilsētiņa pie Doņeckas.
Šodien pretim Krievijas vēstniecībai biedrības "Latvijas Ukraiņu kongress" rīkotajā akcijā pret Krievijas agresiju Ukrainā piedalās aptuveni 30 cilvēku.