Latvijas simtgade

8.nov 2018
Latvijas vadošais tehnoloģiju un izklaides uzņēmums Lattelecom, jau pirms diviem gadiem izveidojot jaunu izklaides platformu Shortcut, radikāli mainīja TV vidi un skatīšanās paradumus, dodot iespēju vērot simtiem filmu un seriālu katram skatītājam ērtākajā vietā un laikā.
8.nov 2018
Tartu Latviešu biedrība ar plašu programmu atzīmēs Latvijas valsts simtgadi un laipni aicina Igaunijas iedzīvotājus, viesus un tautiešus pievienoties mums šajos svētkos. Starp daudzveidīgajiem Latvijas nedēļas pasākumiem, kas norisināsies no š.g. 9. – 18. novembrim Igaunijas Nacionālajā muzejā un Tartu Universitātē, ikviens interesents varēs atrast sev tīkamāko, lai iepazītos ar aktualitātēm Latvijas kultūrā.
8.nov 2018
Šonedēļ Arēnā Rīga risināsies divi iespaidīgi muzikālie notikumi, kuriem ir divi vienojošie motīvi: 1. abi ir ar patriotisku ievirzi; 2. abu producents ir Juris Millers.
8.nov 2018
Tuvojoties valsts svētkiem, atgādina, ka daudzbērnu ģimenes locekļi 11. un 18. novembrī reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus varēs izmantot bez maksas. Atlaidi 100% apmērā būs tiesības saņemt daudzbērnu ģimenes locekļiem, kuri, iegādājoties biļeti, uzrādīs 3+ Ģimenes karti un personu apliecinošu dokumentu, skolēna vai studenta apliecību (līdz 24 gadu vecumam). Tāpat daudzbērnu ģimenēm visos vilcienu maršrutos būs iespēja braukt bez maksas.
8.nov 2018
No 15. līdz 25. novembrim Baltijas valstis ar plašu kultūras programmu atzīmēs simtgades Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mākslas un literatūras festivālā Les Boréales Francijā. Festivāls ar īpašu programmu 18.novembri atzīmēs Latvijas dienu.
7.nov 2018
16. un 17. novembrī Latvijas Nacionālās operas trupas jubilejas koncertā “Mūsu Operai 100” skanēs Latvijas Nacionālās operas izcilo solistu un klausītāju iemīļotu starptautisko operas zvaigžņu balsis. Koncerts “Mūsu Operai 100” notiks Latvijas valsts simtgadei veltītā cikla "Dzimuši Latvijā" ietvaros.
7.nov 2018
Ar sīvām erudīcijas cīņām aizvadīts Vislatvijas prāta spēļu turnīrs - 25 pilsētu sērija, kas uzsāka Latvijas apceļošanu šī gada aprīlī. Piecas labākās komandas no katras pilsētas tikās reģionālajos pusfinālos Kurzemē, Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Rīgā, lai noskaidrotu erudītākās Latvijas komandas, kas piedalīsies lielajā Finālā finālā 10.novembrī un cīnīsies par Simtgades kausu un erudītākās komandas titulu
7.nov 2018
Valmieras novadā kāds veiksminieks ticis pie 10 000 eiro laimesta Simtgades loterijā, raksta latloto.lv.
7.nov 2018
Ar aizkustinājumu un lepnumu 18. novembri gaidot, grupa “Instrumenti” piedāvā “Lūk, tava dziesma skan” teksta video. “Lūk, tava dziesma skan” ir viena no desmit dziesmām latviešu valodā, kas iekļautas pērn ziemā izdotajā “Instrumenti” albumā “Atkala”. Jānis Šipkēvics stāsta: "Latvija ir mūsu mājas. Tas ir mūsu laiks, saknes un nākotne. Šis radošais posms mūsu dzīvē ir kā pilnmetrāžas atzīšanās mīlestībā latviešu valodai un dziesmām, kas skan tik ļoti īpaši tieši tāpēc, ka klausītājs pats ir šī dziedājuma atspulgs."
7.nov 2018
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā šodien plkst.15 tiks atklāta Latvijas valsts simtgadei veltīta izstāde "Kur gūšu Latvijas spēku?".
6.nov 2018
No 8. novembra līdz 2. decembrim leģendārā Latvijas valsts dibināšanas relikvija – Viļa Rīdzenieka lielformāta kolorētā fotogrāfija Latvijas valsts pasludināšana 1918. gada 18. novembrī būs apskatāma Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā.
6.nov 2018
Valsts brīvdienā, 19. novembrī, plkst. 18.30 pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas notiks nākamās simtgades pirmais koncerts “Mīlestības vārdā. 18+”. Koncerts, kuru veido Jānis Šipkēvics un Gatis Mūrnieks ar domubiedriem, ir mīlestības manifests nākotnei no Alises Jostes, Armanda Birkena, grupas “Cosmos”, Eduarda Jansona, Eremija Sējāna, Evijas Vēberes, grupas “Instrumenti”, Kārļa Josta, Loretes Mednes, Matīsa Čudara, Miķeļa Putniņa, Reiņa Sējāna, Renāra Kaupera, Robertas Kumsāres, Rūdolfa Dankfelda un citiem mūziķiem. Ieeja bez maksas.
6.nov 2018
"Es esmu brīva. Stipra un gudra. Es esmu jauna un apņēmīga. Talantīga un izturīga. Sapņotāja. Un lasītāja. Domātāja un darītāja. Kāds mani mīl – un es mīlu visus. Man šodien ir svētki. Un tā ir tā lieta: pie mana galda visiem ir vieta. Man ir daudz laimes – un tev arī. Jo es esmu Latvija, Tu arī." Ar tādiem vārdiem raksturots Latvijas simtgadei veltītais klips.
6.nov 2018
Dziedātājs Jānis Stībelis un viņa skatuves kolēģi Aija Andrejeva, Intars Busulis, Aminata Savadogo, Māra Upmane-Holšteina, Ivo Fomins un Antra Stafecka nesen pabeiguši darbu pie dziesmas „Dzintara Latvijas stāsts" ieraksta (mūzika un vārdi – Jānis Stībelis). Šī ir mākslinieku velte mūsu valstij 100.dzimšanas dienā. Klausītāju vērtējumam tiks nodots gan jaunās dziesmas ieraksts, gan videoklips, kurā piedalījies arī Dailes teātra aktieris Andris Bulis.
6.nov 2018
Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, līdz 2019. gada 24. februārim Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) skatāma izstāde Portrets Latvijā. 20. gadsimts. Sejas izteiksme. Projekts norisināsies vienlaikus trīs vietās – LNMM galvenajā ēkā, izstāžu zālē Arsenāls un Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā. Neatkarīgā uz sarunu aicināja šīs izstādes kuratori, LNMM Latvijas Vizuālās mākslas departamenta vadītāju Gintu Gerhardi-Upenieci.
6.nov 2018
Aleksandra Čaka memoriālajā muzejā no šodienas līdz nākamā gada 31.janvārim tiks eksponēta izstāde "Dzejnieka kods", informēja muzeja pārstāve Antra Medne.
5.nov 2018
No 8.novembra Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā būs skatāma Latvijas valsts simtgadei veltīta izstāde “Kur gūšu Latvijas spēku?”
5.nov 2018
Sociālajā tīkla "Facebook" Laura publicējusi attēlus, kuros redzama viņas ģimene, stādot simtgades egli.
5.nov 2018
Ceturtdien, 8. novembrī, Latvijas Banka izlaidīs zelta kolekcijas monētu "Zelta saktas. Burbuļsakta" (monētas nominālvērtība – 75 eiro).
5.nov 2018
Pie Latvijas Kara muzeja šodien plkst.12 tiks iededza Brīvības cīnītājiem veltītu piemiņas ugunskuru, kas degs līdz pat Lāčplēša dienas vakaram