Pārtikas produktiem ir noteikts derīguma termiņš, taču bieži vien tie sabojājās ātrāk. Īpaša uzmanība jāpievērš pārtikas produktu iepakošanai un uzglabāšanai ledusskapī un ārpus tā. Šefpavārs Normunds Baranovskis sniedz padomus kā uzglabāt dažādu pārtikas grupu produktus, lai tiek ilgāk saglabātos svaigi un garšīgi.
Ja šajā pavasarī obligāti īstenojamo darbu sarakstā atbrīvošanās no liekajiem kilogramiem ir apņemšanās numur viens, vērts zināt: neskaitāmo diētu apsolījums ātri patiešām novājēt ne vienmēr vainagojas panākumiem. Nevienu diētu, lai cik efektīva tā arī būtu, nav jēgas ieturēt, jo tā drīz apnīk, bet strauja kaloriju ierobežošana organismam liek palēnināt vielmaiņu un maksimāli izmantot visu, kas tiek apēsts, tāpēc ievērot diētu un vienlaikus zaudēt svaru ar laiku kļūst arvien grūtāk.
Ja dzīvē šķietami viss ir kārtībā, slodze nav lielāka par ierasto, bet trūkst enerģijas, ārsti iesaka pārbaudīt veselību, jo nogurums var būt kādas slimības izpausme.
Viena no ļoti efektīvam diētām, jo kefīrs skaitās viens no diētiskiem produktiem, viegli pārstrādājās un nekairina kuņģa sieniņas, bet pienskābe, kura atrodas kefīrā, palīdz kuņģim ātri pārstrādāt barību. Saliekot šos abus komponentus (gurķis un kefīrs) kopā šī diēta ļoti labi attīra visu mūsu organisma iekšējos orgānus.
Sociālajā medijā facebook grupā "Palīdzēsim viens otram" ir ievietots palīgā sauciens no kādas jaunās māmiņas un viņas bērniņa. Abiem steidzami nepieciešama pārtika, jo naudas ģimenei nav.
«Lai sasniegtu vēlamos svara samazināšanas rezultātus, ļoti svarīga ir pareiza pārtikas produktu kombināciju izvēle,» atzīst Lietuvas dietoloģe Laura Romeraite-Kuklieriene. Pārdomāta uztura produktu kombinēšana var palīdzēt ne tikai samazināt lieko svaru, bet arī mērķtiecīgi veicināt dažādus organisma procesus.
Lai paspilgtinātu ēdiena garšas buķeti un piešķirtu tai eleganci, vīnu iesaka baudīt ne tikai kopā ar ēdienu, bet arī izmantot to maltīšu pagatavošanā, it īpaši – pie dažādām mērcēm un marinādēm. Gardēdis Normunds Baranovskis un vīnzinis Mārcis Mitrevics iesaka trīs receptes, kas ļaus izjust vīna sniegtās nianses dažādos ēdienu pagatavošanas veidos.
Ziemas un rudens aukstajos mēnešos bērnu un arī pieaugušo imunitāte ir noslogota – organisms kļūst uzņēmīgāks pret sezonas vīrusiem, un tam ir nepieciešamas lielākas rezerves atjaunošanās procesā. Lai izvairītos no sliktas pašsajūtas un noguruma, būtiska nozīme ir uzņemtās pārtikas kvalitātei un uzturvērtībai. Uztura speciāliste Olga Ļubina dalās pieredzē, kā sakārtot savu ēdienkarti, lai pavasari sagaidītu enerģijas pilni un moži.
Zaudēt svaru ar saukli: “Ēd un tievē!”, kļuva reāls ar bezogļhidrātu diētu. Tieši pie šīs diētas pirmie ķērās sportisti, kuri vēlas ātri atbrīvoties no liekajiem taukiem, lai viņu muskuļi izskatītos drosmīgāki un aktīvāki. Tiem, kuri ir attālināti no sporta- šī diēta ir lielisks veids, kā bez stingriem ierobežojumiem zaudētu svaru.
Sociālajā medijā facebook grupā "Palīdzēsim viens otram'' ir ievietots palīdzības lūgums no kādas ģimenes Tukumā, kurai ļoti būtu nepieciešama pārtika un apģērbs bērniem.
Kad apnikusi ziema, gribas diedzētus graudus, sēkliņas un dīgstus jeb mikrozaļumus, kā tos pēdējā laikā dēvē. Diedzētie produkti nav sevišķi barojoši, toties uz katru kaloriju tajos ir daudz vairāk minerālvielu, olbaltumvielu, aminoskābju, koncentrētu fermentu un vitamīnu nekā nobriedušos augos, kas no šīm sēkliņām varētu izaugt.
Tuvojas gavēņa laiks. Katoļiem šogad gavēnis sākas 1. martā, bet pareizticīgajiem 27. februārī. Cilvēki, kuri to pirms Lieldienām praktizē regulāri, uzsver, ka gavēnis nav diēta.
Veselīgs un sabalansēts uzturs ir viens no pamatnoteikumiem, lai bērns justos labi un būtu enerģijas pilns visas dienas garumā. Taču steidzīgajā ikdienā bērni bieži vien izvēlas neveselīgus našķus vai izlaiž ēdienreizes. Par populārākajām bērnu uztura kļūdām un risinājumiem, kā mainīt ēšanas pamatprincipus jau šodien, informē veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina.
Plāno papildināt izglītības iestādēs, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās atļauto pārtikas vielu sarakstu, liecina Veselības ministrijas (VM) sagatavotie grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kuri šodien apstiprināti Ministru kabineta komitejā.
Riekstu diēta – viena no drošākām diētām. Tā ilgst 10 dienas, un šī perioda laikā var šķirties vismaz ar 3 liekiem kilogramiem. Bet pievienojot fiziskus vingrinājumus, tad vēl vairāk.
Esi neatlaidīgs – tas ir galvenais, ko var ieteikt cilvēkam, kurš pūlas normalizēt ķermeņa masu. Agri vai vēlu nākas saprast, ka tā nav kampaņa, bet gan pasākumu komplekss, kur viena sastāvdaļa papildina citas un katra dod savu ieguldījumu ceļā uz mērķi.