Ieteikumi, lai uz svētku galda būtu svaigi produkti

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Lai Līgo svētku maltīte nesagādātu nepatīkamus pārsteigumus, Pārtikas un veterinārais dienests atgādina - iegādājoties pārtikas produktus svētku galdam, iepērcies tikai drošās tirdzniecības vietās, pievērs uzmanību pārtikas produktu uzglabāšanas apstākļiem un marķējumam, it īpaši - derīguma termiņam, mājās pārtikas produktus uzglabā atbilstošā temperatūrā, iesaka Pārtikas un veterinārais dienests.

Iepērcies droši

1. Iepērcies tikai legālā tirdzniecības vietā;

2. "Ratiņtirgotājiem" un citām aizdomīgām tirdzniecības vietām ej ar līkumu;

3. Nepērc nezināmas izcelsmes, apšaubāmas kvalitātes pārtikas produktus;

4. Apskaties pārtikas produkta derīguma termiņu; pērc tikai tik, cik vari paspēt izlietot derīguma termiņa ietvaros;

5. Ja Tev vai Taviem tuvajiem ir alerģijas, paskaties, vai produkts nesatur alergēnus;

6. Pārliecinies, vai produkta iepakojums nav bojāts;

7. Ja iespējams, pasmaržo produktu, lai pārliecinātos, vai tam nepiemīt neraksturīga smarža;

8. Cerams, ka nebūs nepieciešams, bet saglabā pirkuma čeku, lai nepieciešamības gadījumā pierādītu pirkuma faktu.

Par novērotiem pārkāpumiem pārtikas tirdzniecības vietās informē PVD, zvanot uz uzticības tālruni - automātisko atbildētāju 67027402.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā