Uztura noslēpumi

1.jun 2018
Šodien stājas spēkā aizliegums Latvijā izplatīt pārtikas produktus, kuros pārsniegts noteiktais maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums, informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.
27.mai 2018
Katrs no mums noteikti ir piedzīvojis situāciju, kad aizejot uz restorānu, vai pagatavojot gardu maltīti mājās sākumā to “apēdam ar acīm”, iemūžinot to sociālajos tīklos un tikai tad ķeroties klāt ēdiena baudīšanai. Lai lieki netērētu laiku un spētu nofotografēt nevainojamu foto viedtālruņu ražotājs "Huawei" kopā ar recepšu bloga autori Krustnaglina.lv Katrīnu Mami dalās praktiskos ēdiena fotografēšanas padomos.
24.mai 2018
Pēdējos gados pārtikas produktu segmentā aug pieprasījums pēc vegāniskiem un veģetāriem produktiem un kļūst plašāks arī to personu loks, kas ar prieku izslēdz no uztura dzīvnieku izcelsmes produktus. Šo tendenci novēro arī nacionālais mazumtirgotājs ELVI, tāpēc sadarbībā ar pārtikas tehnoloģi un uztura eksperti Dzintru Koktu piedāvā iepazīt veģetāriešiem un vegāniem ieteicamos produktus.
20.mai 2018
Ikdienā maizi patērē 83% Latvijas iedzīvotāju, liecina "Latvijas Maiznieka" veiktā aptauja par maizes lietošanas paradumiem un patēriņa tendencēm.
19.mai 2018
Britu karaļnamā jau sestdien zvanīs kāzu zvani – Velsas princis Harijs (33) pie altāra vedīs savu izredzēto, amerikāņu aktrisi Meganu Mārklu (36). Tiklīdz kļuva zināms, ar kādu torti savā kāzu dienā mielosies jaunais pāris un viņu viesi, Neatkarīgās žurnāliste Ilze Šteinfelde apņēmās noskaidrot karaliskās kūkas recepti un to pagatavot saviem kolēģiem – lai mēs pirmie varētu izgaršot un novērtēt britu karaļnama kāzu našķi.
17.mai 2018
Neierobežota daudzuma picu utopija Lielbritānijas festivālā ''Notting Hill Pizza Festival'' aizvadītajā nedēļas nogalē piedzīvojusi fiasko, informē BBC.
16.mai 2018
Tā šķiet tik mil­zī­ga ne­tais­nī­ba, kad, cen­šo­ties sa­gai­dīt pa­va­sa­ri la­bā for­mā, tu esi no­piet­ni pie­vēr­sies sva­ra zau­dē­ša­nai, bet re­zul­tāts nav tik labs, kā ce­rēts. Op­ti­mis­ti gan ie­sa­ka le­po­ties ar kat­ru no­mes­to ki­lo­gra­mu un prie­cā­ties par dzī­vi, un to­mēr ir skum­ji, ja lie­kie tau­ki, ne­rau­go­ties uz vi­sām ta­vām pū­lēm, at­va­dās gau­žām ne­gri­bī­gi. Ta­ču pa­ni­kā nav jā­krīt, kat­rai pro­blē­mai var at­rast ri­si­nā­ju­mu, ja vien esi ga­tavs pa­pū­lē­ties.
16.mai 2018
Vasarā cilvēki kļūst mobilāki, gribas vairāk ceļot un atpūsties, bet pārtiku ceļamaizei daudzi noskaņoti paķert degvielas uzpildes stacijā. Bet kā varam spriest par to, cik drošs un veselīgs ir šis piedāvājums?
15.mai 2018
No kā vā­rīt die­niš­ķo rī­ta biez­put­ru – tas kat­ra pa­ša un gar­šas kār­pi­ņu zi­ņā: iz­vē­le ir ga­na pla­ša. Nez kā­pēc vēl aiz­vien rī­su, gri­ķu vai man­nas put­ru pie­ņemts ga­ta­vot pa­vi­sam plie­ka­ni, vien­kār­ši un pa­sniegt gal­dā ar kā­du mēr­ci, ie­vā­rī­ju­mu vai svies­tu. Jo ma­zāk ie­spē­ja­mo va­ri­āci­ju, jo ātr­āk šīs ve­se­lī­gās grau­du biez­put­ras kļūst ap­ni­cī­gas, ta­ču jeb­ku­ru put­ru var pa­ga­ta­vot gar­di un ne­pa­ras­ti, tur­klāt biez­put­ras ir brī­niš­ķīgs veids, kā la­bi, ve­se­lī­gi un eko­no­mis­ki pa­ēst.
13.mai 2018
Fitnesa blogere Dželija savā Instagram kontā "uzspridzinājusi" internetu ar foto kolāžu, kurā parāda, kā blogere izskatījās ikdienā bieži lietojot alkoholu un, kā izskatās viņa tagad, kad vairāk izvēlas lietot ūdeni, vēsta "Metro".
10.mai 2018
Latvijā šogad aprīlī salīdzinājumā ar martu patēriņa cenas pieaugušas par 0,2%, bet gada inflācija - šogad aprīlī salīdzinājumā ar 2017.gada aprīli - sarukusi līdz 2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.
7.mai 2018
''Food Photographer of the Year'' konkursā noskaidrotas aizvadītā gada labākās ēdiena fotogrāfijas. No 8000 fotogrāfijām par labāko tika atzīts foto, kurā iemūžināta zveja Indijā.
6.mai 2018
Pēc palīdzības pie labdariem no "Palīdzēsim viens otram" vērsusies māmiņa no Ogres.
5.mai 2018
Kāda sieviete vērsusies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), parādot, ko atradusi veikalā pirktā zirnīšu burkā.
2.mai 2018
Sabalansēta un pilnvērtīga uztura iegādei vidusmēra ģimenei Latvijā no kopējiem ienākumiem jāatvēl vismaz piektā daļa. Eiropā šāda ģimene tādu pašu pārtikas produktu iegādei identiskā apjomā tērētu vien 15,5 procentus no saviem ienākumiem. Taču, ja ģimenē ir tikai viens pelnītājs, kas turklāt vēl saņem minimālo algu, tad sabalansēts un pilnvērtīgs uzturs, dzīvojot Latvijā, ir jāaizmirst. Tas vienkārši nav pa kabatai.
30.apr 2018
Pat sau­dzī­gā for­mā pa­teik­ta, sva­ra zau­dē­ša­nas for­mu­la skan skar­bi: ēd ma­zāk, kus­ties vai­rāk. Vis­i ci­ti lī­dzek­ļi, ta­jā skai­tā da­žā­di pre­pa­rā­ti, ir ti­kai pa­lī­gi la­bā­kai šā uz­de­vu­ma veik­ša­nai. Katrs, kurš cī­nī­jies ar lie­ko sva­ru, zi­na, ka pie­nāk brī­ži, kad pār­ņem liels kār­di­nā­jums at­griez­ties pie ve­ca­jiem ne­ve­se­lī­ga­jiem pa­ra­du­miem, un tad pa­lī­dzī­ba ir ļo­ti no­de­rī­ga.
21.apr 2018
Tuvojoties grila sezonai, arvien vairāk meklējam jaunas grilēšanas tendences, jaunas garšas, produktus un veidus, kā marinēt un kādas garšvielas izvēlēties. Liela daļa ražotāju jau gatavo garšvielu maisījumus ar norādēm liellopa gaļai, cūkgaļai, vistas gaļai vai zivīm. Tiesa, mazāk ir garšvielu maisījumu, kuri piemēroti dārzeņiem un, piemēram, baltajām zivīm. Rimi Gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis sniedz nelielu ieskatu gaļas produktu tendenču, garšvielu un marinēšanas pasaulē.
photo_camera
20.apr 2018
Saeimas deputātam un Nacionālās Apvienības līderim Raivim Dzintaram lielveikala apmeklējums beidzies ar pārsteigumu.
20.apr 2018
Pavasaris ir īstais laiks, kad labprāt gribas kādu ēdienreizi aizstāt ar veselīgu, spirdzinošu, garšīgu un vitamīniem bagātu smūtiju. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā trīs gardu vitamīnu kokteiļu receptes, kas ir ne vien garšīgi, bet arī tik veselīgi, ka noteikti pelnījuši vietu pavasara ēdienkartē.