Uztura noslēpumi

30.dec 2021
Nu jau katrs mūsu valsts iedzīvotājs ir pamanījis straujo pārtikas cenu kāpumu. Elektroenerģijas, dīzeļdegvielas, dabasgāzes, minerālmēslu straujais cenu kāpums ir “uzšāvis” gaisā pārtikas cenas.
30.dec 2021
Galvassāpes var radīt dažādi faktori. Izrādās, ka pie tām var būt vainojami arī dažādi produkti. Izlasiet un uzziniet, kuri 6 produkti var veicināt galvassāpes!
24.dec 2021
Uztura speciāliste Gabriela Pīkoka, kas palīdzējusi princesei Beatrisei, princim Harijam un citiem britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem zaudēt svaru, paskaidroja, kā pareizi ēst Ziemassvētku brīvdienās, raksta The Telegraph.
24.dec 2021
Krievijas ārste-dietoloģe un uztura speciāliste Alena Stepanova aģentūrai RIA Novosti pastāstīja, kāpēc krabju nūjiņu salātu cienītājiem to lietošana jāsamazina vai pat jāizslēdz no uztura.
13.dec 2021
Šīs piecas kļūdas mēdz bieži pieļaut cilvēki, kuri vēlas atbrīvoties no liekā svara.
12.dec 2021
Pasaules Veselības organizācija secinājusi, ka vidēji 50 procentu no tā, cik ilgi dzīvosim, atkarīgs no mūsu dzīvesveida. Ģenētika nosaka aptuveni 20–30 procentu, ārējās vides un ekoloģijas faktori – aptuveni 10 procentu, un tikai atlikušie 10 procenti būs atkarīgi no veselības aprūpes sistēmas.
5.dec 2021
Sāls ir viena no iecienītākajām garšvielām - to bieži izmanto dažādu ēdienu garšas uzlabošanai. Lai gan nelielās devās sāls veselībai nekaitē, lietojot to pārmērīgā daudzumā, var būtiski pasliktināties pašsajūta un palielināties dažādu saslimšanu risks.
2.dec 2021
Jebkurš pārtikas produkts ietekmē mūsu veselību. Atsevišķi ēdieni var pasliktināt labsajūtu, savukārt citi gluži pretēji, to uzlabot. Eksperti izceļ vairākus produktus, kuri var izraisīt neparastas blakusparādības.
30.nov 2021
Nepastrādātas pārtikas piekritēji uzskata, ka termiska tās apstrāde iznīcina vērtīgos vitamīnus un mikroelementus. Citi savukārt apglavo, ka pagatavots ēdiens ir labvēlīgāks gremošanai. Kādus pārtikas produktus ir veselīgāk ēst pēc pagatavošanas?
27.nov 2021
Ātrās ēdināšanas ķēdes McDonald's darbinieks Aizeja Gili nofilmēja populārās sviestmaizes McRib tapšanas procesu. Daudzi interneta lietotāji bija nepatīkami pārsteigti par video redzēto, viņus satrauca netīrais aprīkojums un jēlās sastāvdaļas.
18.nov 2021
Plastikas ķirurģe Lija Gavašeli norādījusi, ka, ja uzturā regulāri lieto pienu, tas liek sejas ādai novecot ātrāk, raksta "MedikForum".
7.nov 2021
Uztura speciāliste Jekaterina Tolstikova atklājusi, kas viņai palīdz pārvarēt atkarību no saldumiem. Par to viņa paziņoja YouTube kanālā "Sieviešu veselības skola".
5.nov 2021
Lai produkti ilgāk saglabātos svaigi, ir svarīgi ievērot pāris pareizus uzglabāšanas principus. Noskaidro, kuras ir visizplatītākās ēdiena uzglabāšanas kļūdas!
3.nov 2021
Zinātnieki iesaka divkāršot C vitamīna uzņemšanu, jo iepriekšējie pieņēmumi par nepieciešamo devu ir novecojuši, raksta "Independent".
1.nov 2021
Uztura speciāliste Jeļena Doronkina nosaukusi astoņus produktus, kas izraisa atkarību pēc tiem.
29.okt 2021
Parasti diētas ietver saldumu izslēgšanu no uztura, tomēr daži no tiem nekaitēs figūras saglabāšanai.
27.okt 2021
Sēnes ir ne vien gards un sātīgs papildinājums ēdienkartei, bet arī vērtīgs uzturvielu avots, turklāt, pareizi uzglabātas, tās droši varēs baudīt vēl visu ziemu. Kas jāņem vērā, lietojot sēnes uzturā, kā tās pareizi pagatavot un uzglabāt, skaidro farmaceite Mārīte Šukele.
24.okt 2021
Ļaujoties radošai iedvesmai, iespējams maltīti padarīt par piedzīvojumu. Piedāvajam interesantu ideju paprikas vilcieniņa radīšanai.
22.okt 2021
Mājas, dārza un remonta preču veikalu tīkla "DEPO" veikalos "lockdown" dēļ neizpirktā ātri realizējamā pārtika, ziedi un veterināra barība radīs 900 tūkstošu eiro lielus zaudējumus. Jau tuvākajās 3 dienās būs jānoraksta pārtika 42 000 eiro apmērā. Lai to nevajadzētu vienkārši izmest ārā, "DEPO" vēlas to atdot kā ziedojumu ar labdarību saistītām organizācijām, vēsta TV3 Ziņas.  
15.okt 2021
Lai uzturētu labu veselību, ikdienā nepieciešams uzņemt dažādus vitamīnus, minerālvielas. Tas ir īpaši svarīgi aukstajos gadalaikos. Šie četri vitamīni ir īpaši svarīgi veselībai rudens sezonā!