Nu jau katrs mūsu valsts iedzīvotājs ir pamanījis straujo pārtikas cenu kāpumu. Elektroenerģijas, dīzeļdegvielas, dabasgāzes, minerālmēslu straujais cenu kāpums ir “uzšāvis” gaisā pārtikas cenas.
Galvassāpes var radīt dažādi faktori. Izrādās, ka pie tām var būt vainojami arī dažādi produkti. Izlasiet un uzziniet, kuri 6 produkti var veicināt galvassāpes!
Uztura speciāliste Gabriela Pīkoka, kas palīdzējusi princesei Beatrisei, princim Harijam un citiem britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem zaudēt svaru, paskaidroja, kā pareizi ēst Ziemassvētku brīvdienās, raksta The Telegraph.
Krievijas ārste-dietoloģe un uztura speciāliste Alena Stepanova aģentūrai RIA Novosti pastāstīja, kāpēc krabju nūjiņu salātu cienītājiem to lietošana jāsamazina vai pat jāizslēdz no uztura.
Pasaules Veselības organizācija secinājusi, ka vidēji 50 procentu no tā, cik ilgi dzīvosim, atkarīgs no mūsu dzīvesveida. Ģenētika nosaka aptuveni 20–30 procentu, ārējās vides un ekoloģijas faktori – aptuveni 10 procentu, un tikai atlikušie 10 procenti būs atkarīgi no veselības aprūpes sistēmas.
Sāls ir viena no iecienītākajām garšvielām - to bieži izmanto dažādu ēdienu garšas uzlabošanai. Lai gan nelielās devās sāls veselībai nekaitē, lietojot to pārmērīgā daudzumā, var būtiski pasliktināties pašsajūta un palielināties dažādu saslimšanu risks.
Jebkurš pārtikas produkts ietekmē mūsu veselību. Atsevišķi ēdieni var pasliktināt labsajūtu, savukārt citi gluži pretēji, to uzlabot. Eksperti izceļ vairākus produktus, kuri var izraisīt neparastas blakusparādības.
Nepastrādātas pārtikas piekritēji uzskata, ka termiska tās apstrāde iznīcina vērtīgos vitamīnus un mikroelementus. Citi savukārt apglavo, ka pagatavots ēdiens ir labvēlīgāks gremošanai. Kādus pārtikas produktus ir veselīgāk ēst pēc pagatavošanas?
Ātrās ēdināšanas ķēdes McDonald's darbinieks Aizeja Gili nofilmēja populārās sviestmaizes McRib tapšanas procesu. Daudzi interneta lietotāji bija nepatīkami pārsteigti par video redzēto, viņus satrauca netīrais aprīkojums un jēlās sastāvdaļas.
Uztura speciāliste Jekaterina Tolstikova atklājusi, kas viņai palīdz pārvarēt atkarību no saldumiem. Par to viņa paziņoja YouTube kanālā "Sieviešu veselības skola".
Lai produkti ilgāk saglabātos svaigi, ir svarīgi ievērot pāris pareizus uzglabāšanas principus. Noskaidro, kuras ir visizplatītākās ēdiena uzglabāšanas kļūdas!
Sēnes ir ne vien gards un sātīgs papildinājums ēdienkartei, bet arī vērtīgs uzturvielu avots, turklāt, pareizi uzglabātas, tās droši varēs baudīt vēl visu ziemu. Kas jāņem vērā, lietojot sēnes uzturā, kā tās pareizi pagatavot un uzglabāt, skaidro farmaceite Mārīte Šukele.
Mājas, dārza un remonta preču veikalu tīkla "DEPO" veikalos "lockdown" dēļ neizpirktā ātri realizējamā pārtika, ziedi un veterināra barība radīs 900 tūkstošu eiro lielus zaudējumus. Jau tuvākajās 3 dienās būs jānoraksta pārtika 42 000 eiro apmērā. Lai to nevajadzētu vienkārši izmest ārā, "DEPO" vēlas to atdot kā ziedojumu ar labdarību saistītām organizācijām, vēsta TV3 Ziņas.
Lai uzturētu labu veselību, ikdienā nepieciešams uzņemt dažādus vitamīnus, minerālvielas. Tas ir īpaši svarīgi aukstajos gadalaikos. Šie četri vitamīni ir īpaši svarīgi veselībai rudens sezonā!