Eiropas Savienības (ES) līderi ceturtdien vienojušies par sankciju pagarināšanu pret Krieviju, kas tika ieviestas, reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu, ziņo diplomātiskie avoti.
Vācija tiešām ir gatava Krievijai noteikt jaunas sankcijas saistībā ar situāciju Sīrijā, laikrakstam "Süddeutsche Zeitung" apstiprināja Bundestāga ārlietu komisijas priekšsēdētājs Norberts Retgens.
Ir parādījusies ļoti neliela cerība, ka šogad Eiropas Savienība (ES) varētu lemt par daļēju sankciju atcelšanu Krievijai, kas savukārt varētu ļaut tai lemt par sankciju atcelšanu, piemēram, piena produktiem, tā sociālajā vietnē "Facebook" pēc tikšanās ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču norādījis Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).
Piena pārstrādes uzņēmuma AS "Rīgas piena kombināts" (RPK) apgrozījums pagājušajā gadā bija 90,06 miljoni eiro, kas ir 26% samazinājums salīdzinājumā ar 122,32 miljoniem iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" dati.
Lai gan Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmums pagarināt Eiropas Savienības lauksaimniecības produktu importa embargo bija prognozējams solis, zemniekiem tas rada raizes par lauksaimniecības nozaru nākotni, aģentūrai LETA atzina Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) vadītājs Edgars Treibergs.
Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmums pagarināt sankciju termiņu Latvijas uzņēmējiem būs mazāk sāpīgs, nekā tad, kad tās tika ieviestas, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).
Kopš Krievija pirms diviem gadiem noteica aizliegumu importēt noteiktus pārtikas produktus no Eiropas Savienības (ES), tajā skaitā arī Latvijas, mūsu valsts piensaimnieki un cūku audzētāji kopumā zaudējuši 156 miljonus eiro.
Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome nolēmusi atcelt pērn septembrī noteiktās sankcijas pret 29 ārvalstu žurnālistiem, tostarp no Latvijas un Igaunijas.
Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers piektdien intervijā izdevumam "Der Spiegel" paudis viedokli, ka Krievijai noteiktās ekonomiskās sankcijas būtu jāatvieglo.
Neskatoties uz to, ka Maskava pagarinās Eiropas Savienībai (ES) un citām rietumvalstīm noteikto lauksaimniecības produktu embargo līdz 2017.gada beigām, papildu kompensācijas Latvijas uzņēmējiem pagaidām netiek plānotas.
Maskava pagarinās Eiropas Savienībai (ES) un citām rietumvalstīm noteikto lauksaimniecības produktu embargo līdz 2017.gada beigām, piektdien paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.
Eiropas Savienībā (ES) notiek smagas sarunas par sankciju pagarināšanu pret Krieviju par tās agresiju Ukrainā, jo no dažu dalībvalstu puses ir sastopama pieaugoša pretestība, pavēstījis Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers.
Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ir izdevis rezolūciju, kurā atbildīgās amatpersonas mudina turpmāk ievērot tiesību aktu atzinumu sniegšanas termiņus, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.
ASV prezidents Baraks Obama šodien uzrunā Vācijas pilsētā Hannoverē norādījis, ka Rietumiem ir jāievēro noteiktās sankcijas pret Krieviju līdz brīdim, kamēr Maskava pilnā apmērā īstenos Minskas miera līgumu, vēsta REUTERS.
Kā vēstīts 2014. gada augustā Krievija noteica embargo lauksaimniecības produktiem no Eiropas Savienības, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas, kas liedz to pārdošanu Krievijas tirgū.
Eiropas Komisija (EK) cer jau tuvākajā laikā atsākt diskusijas ar Krieviju par dažu pārtikas preču, tostarp piena, eksporta atsākšanu, ceturtdien žurnālistiem Kauņā sacījis Eiropas Savienības (ES) veselības aprūpes un pārtikas drošības komisārs Vītenis Andrjukaitis.
Ņemot vērā zaudējumus, kurus Latvijai radījušas Eiropas Savienības (ES) pret Krieviju noteiktās sankcijas, tās nebūtu vēlams pagarināt, uzskata Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (S).