Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Makgregora atgriešanās ringā – vai būs pirmā uzvara trīs gadu laikā?

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Mūsdienu lielākā cīņu sporta zvaigzne Konors Makgregors sestdien, 18. janvārī, aizvadīs UFC cīņu, sacenšoties ar pieredzējušo amerikāni Donaldu Seroni. Makgregora iepriekšējā uzvara UFC ringā bija 2016. gada novembrī, taču "Betsafe" bukmeikeri paredz, ka viņam izdosies uzvarēt savā atgriešanās cīņā, tiesa, Makgregors nav izlikts kā milzīgs favorīts.

Konoru Makgregoru mēdz dēvēt par mūsdienu Muhamedu Ali - viņš popularitātes, pašpārliecinātības un harizmas ziņā ir neapšaubāmi iespaidīgāks 21. gadsimta cīņu sporta pārstāvis. Pats Makgregors gan vairākkārt izteicies, ka nevēlas sevi salīdzināt ar Ali, taču nevar noliegt, ka Makgregors ir kļuvis par MMA mūsdienu simbolu, kurš šo sporta veidu ir izvedis saulītē, padarot to populāru visā pasaulē.

Makgregors ir skandalozs cīkstonis, kura pašpārliecinātība mēdz robežoties ar lielību, un viņam netrūkst negatīvu izgājienu arī ārpus ringa, taču tas viss viņam ļāvis parūpēties par to, ka arī šobrīd UFC nav lielākas zvaigznes par viņu. Neskatoties uz to, ka Makgregors savu iepriekšējo uzvaru UFC ringā izcīnīja tikai 2016. gada novembrī, viņa cīņas joprojām tiek gaidītas kā liels notikums sporta pasaulē.

Savā iepriekšējā UFC cīņā Makgregors piekāpās Habibam Nurmagomedovam, un šo nokaitēto cīņu vēl skandalozāku padarīja notikumi tieši pēc cīņas, kad izcēlās kautiņš starp abu sportistu nometnēm. Tas raisīja pamatīgu kritiku un nosodījumu par UFC atmosfēru un piekopto politiku, un Makgregors atkal ilgāku laiku bija ārpus sporta. Tagad viņš gatavs atgriezties un aizvadīt savu pirmo cīņu 15 mēnešu laikā.

Makgregora pretinieks 18. janvāra cīņā Nevadā, ASV, būs pieredzējušais amerikānis Donalds Serone, kurš aizvadījis 50 UFC cīņas, gūstot 36 uzvaras. Tie abi ir UFC rekordi, un 36 gadus vecais Serone ir ticis pie vēl vairākiem UFC rekordiem (visvairāk nokautu, visvairāk uzvaru pēc punktiem) un nekādā gadījumā nav uzskatāms par speciāli piemeklētu pretinieku, kuru Makgregors atgriešanās cīņā tā vienkārši varētu pieveikt.

Sporta totalizators „Betsafe” uzskata Makgregoru par cīņas favorītu, viņa uzvaras iespēju raksturojot ar koeficientu 1.31, kamēr Serones iespējāmā uzvara novērtēta ar koeficientu 3.45. Tā nav milzīga atšķirība koeficientos, un Serones uzvara nebūs milzīga sensācija, lai gan favorīts ir piecus gadus jaunākais Makgregors.

Bukmeikeri gan kā visai mazu vērtē iespēju, ka tiks aizvadīti visi pieci raundi. Koeficients uz šādu iespēju ir 5.45, attiecīgi tiek sagaidīts, ka kāds cīkstonis ar nokautu izcelsies jau ātrāk. Tāpat bukmeikeri ir pārliecināti, ka Serones uzvara pēc punktiem ir visai mazticams notikums, un viņa labākā iespēja būs neļaut tiesnešiem sniegt savu vērtējumu.

„Betsafe” īpaši šīs cīņas sakarā arī piedāvā savu bukmeikeru vērtējumu par to, ka Makgregors savā atgriešanās cīņu visu izdarīs jau pirmajā raundā, izcīnot uzvaru pirmajās piecās minūtēs. Šāda iespēja tiek raksturota ar koeficientu 5.00.

Makgregora un Serones cīņa norisināsies UFC 246 ietvaros. Cīņas sākums paredzēts svētdien agrā rītā (pēc Latvijas laika).