Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Pēc atcelta otrā brauciena kamaniņu braucēja Cauce izcīna sesto vietu PK posmā; atcelta stafete

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Pēc atcelta otrā brauciena pieredzējusī Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce svētdien izcīnīja sesto vietu Vācijas trasē Altenbergā notiekošā Pasaules kausa sezonas septītā posma sacensībās, turklāt pēcāk tika atceltas arī stafetes sacensības.

Visu pirmo braucienu sniga pamatīgs sniegs un trase bija ļoti lēna, tāpēc vairākas vadošās sportistes uzrādīja pieticīgus rezultātus. Sākotnēji bija paredzēts aizvadīt otro braucienu, tomēr rīkotāji laikapstākļu dēļ nolēmuši to atcelt.

Pirmajā braucienā negaidīti uzvarēja Itālijas pārstāve Sandra Robartšere, kura par 0,090 sekundēm apsteidza titulēto vācieti Natāliju Geizenbergeri, kamēr trešā bija krieviete Viktorija Demčenko.

Tikmēr Cauce no pirmās pozīcijas atpalika 0,317 sekundes. Vēl no Latvijas braucējām Ulla Zirne bija astotajā vietā, bet uzreiz aiz viņas bija Kendija Aparjode.

Tādējādi visas trīs Latvijas braucējas šajā Pasaules kausa posmā ierindojās pirmajā desmitniekā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 782 punktiem ir Geizenbergere, kamēr otrā ar 651 punktu ir vāciete Jūlija Taubica. Savukārt Cauce iekrājusi 373 punktus un ir astotā, kamēr 12.vietā ar 274 punktiem ir Aparjode, bet Zirne ieguvusi 259 punktus un atrodas 14.pozīcijā.

Iepriekš bija plānots, ka šī Pasaules kausa posma noslēgumā svētdien notiks arī stafete, tomēr arī tā laikapstākļu dēļ tika atcelta.

Sezonas pirmajās divās sacensībās stafetē latvieši bija piektie, nākamajās ieņēma ceturto vietu, bet pirms trim nedēļām izcīnīja uzvaru.

Stafetes kopvērtējumā vadībā ar 355 punktiem ir Vācija, otro vietu ar 300 punktiem ieņem Krievija, bet trešā ar 270 punktiem ir Latvija, kas par nieka pieciem punktiem apsteidz ASV.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka brāļu Andru un Jura Šicu kamaniņu sporta divnieku ekipāža sestdien izcīnīja bronzas medaļu, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs bija desmitie, bet Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš bija 15.pozīcijā.

Vīru sacensībās Kristers Aparjods izcīnīja septīto vietu, Inārs Kivlenieks bija 13.vietā, bet Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks ieņēma attiecīgi 18. un 20.pozīciju.

Pagājušajā nedēļā citā Vācijas trasē Vinterbergā notika pasaules čempionāts, kur gan Latvija nevienā disciplīnā pie medaļām pieaugušo konkurencē netika.

Šajā Pasaules kausa sezonā paredzēti deviņi posmi, sezonai noslēdzoties februāra izskaņā Sočos.