Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Latvijas kamaniņu braucējiem ceturtā vieta Pasaules kausa posma komandu stafetē

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas kamaniņu braucēji Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks un divnieks Andris Šics/Juris Šics svētdien Kēnigszē trasē Vācijā ieņēma ceturto vietu Pasaules kausa piektā posma komandu stafetes sacensībās.

Uzvaru stafetē svinēja Vācijas četrotne, kuras sastāvā bija Jūlija Taubica, Sebstjans Blejs un divnieks Toni Egerts/Saša Benekens. Vācijas komanda trasi veica divās minūtēs un 47,982 sekundēs.

Tikmēr otro vietu ieņēma austrieši, kuri zaudēja 0,200 sekundes, bet trešajā pozīcijā bija ASV, kas atpalika 0,505 sekundes.

Latvieši uzvarētājiem zaudēja 0,680 sekundes, bet līdz goda pjedestālam pietrūka 0,175 sekundes.

Stafetē piedalījās 12 komandas.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim stafetes sacensībām līdere ar 285 punktiem ir Vācija, otro vietu ar 215 punktiem ieņem Krievija, bet trešā ar 205 punktiem ir ASV. Aiz pirmā trijnieka ar 201 punktu ir Austrija, bet piekto vietu ar 170 punktiem ieņem Latvija.

Jau ziņots, ka pirms tam vīru sacensībās, kurs vērā ņēma tikai pirmā brauciena rezultātus, Inārs Kivlenieks izcīnīja septīto vietu, Kristers Aparjods bija 16. pozīcijā, Artūrs Dārznieks ieņēma 22. vietu, bet Riks Kristens Rozītis bija atrodams 25. pozīcijā 32 kamanu konkurencē.

Pirms tam sestdien notika divnieku un sieviešu sacensības. Divniekos visas trīs Latvijas ekipāžas bija pirmajā astoņniekā - pieredzējušie brāļi Andris un Juris Šici izcīnīja ceturto vietu, kamēr iepriekš šosezon tikai vienā posmā startējušie Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš bija septītie, bet astoto pozīciju ieņēma jaunie Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.

Tikmēr dāmām sniega dēļ ļoti ietekmētajās sacensībās Elīza Cauce bija piektā, Ulla Zirne - devītā, bet Kendija Aparjode ieņēma 12. pozīciju, lai gan pēc pirmā brauciena viņa bija ceturtā.

Šajā Pasaules kausa sezona paredzēti deviņi posmi, sestajam no tiem janvāra vidū notiekot Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts norisināsies janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā.