Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_downwardEiropas Savienība

Eiropas Savienība (ES) ir vienota ar mums un saprot Baltijas valstu izaicinājumu, dzīvojot blakus tādiem kaimiņiem kā Krievija un Baltkrievija, tā šodien pēc tikšanās ar Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāju Robertu Metsolu medijiem pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).
12.jan Ziņu aģentūra LETA
Latvijas iedzīvotāji ir jāaicina būt aktīviem un izmantot pilsoniskās tiesības ietekmēt Eiropas Savienības (ES) dienaskārtību, piedaloties gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, tikšanās laikā atzina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un EP priekšsēdētāja Roberta Metsola.
12.jan Portāls nra.lv
Mājokļu cenas Latvijā pērn trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada pieaugušas par 3,2%, tādējādi tā bijusi starp 16 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" trešdien publiskotie dati par 26 bloka dalībvalstīm.
11.jan Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās no politiskās partijas Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) par saraksta lokomotīvi plāno pieteikt ekonomikas ministru Viktoru Valaini, savukārt no partijas "Apvienotais saraksts" (AS) kā pirmo kandidātu plānots pieteikt "Tviterkonvoja" vadītāju Reini Pozņaku, trešdienas vakarā vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".
10.jan Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Savienībai (ES) vajadzētu izveidot kopīgu armiju, kas varētu iesaistīties miera uzturēšanā un konfliktu novēršanā, paziņojis Itālijas ārlietu ministrs Antonio Tajāni
8.jan Ziņu aģentūra LETA
"Gods kalpot Rīgai" (GKR) "kā pašvaldību partija" neplāno ar atsevišķu sarakstu piedalīties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, aģentūrai LETA pastāstīja partijas valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Oļegs Burovs.
8.jan Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Savienība (ES) trešdien noteica sankcijas Krievijas valsts dimanta ieguves uzņēmumam "Alrosa" un tā vadītājam Pāvelam Mariničevam.
3.jan Ziņu aģentūra LETA
Šogad gaidāmās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas varētu kavēt Ukrainas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) tālāko procesu, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta pētniece Aleksandra Palkova.
2.jan Ziņu aģentūra LETA
Atteikšanās no konsensus principa Eiropas Savienības (ES) lēmumu pieņemšanā nebūtu Latvijas interesēs, šādu pārliecību intervijā TV3 pauda Latvijas premjere Evika Siliņa (JV).
20.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlaments (EP) vienojušies par ES patvēruma sistēmas reformu, kas patvēruma procedūras padarīs ievērojami stingrākas.
20.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Kenija un Eiropas Savienība (ES) pirmdien parakstījušas ilgi apspriesto tirdzniecības līgumu, lai palielinātu preču plūsmu starp abiem tirgiem, paziņojis Kenijas prezidents Viljams Ruto.
18.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas ekonomika kopumā ir izrādījusies noturīga pret kara Ukrainā radītajiem ekonomiskajiem satricinājumiem, tādu redzējumu aģentūrai LETA pauda Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV).
17.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Savienība (ES) līdz gada beigām pārskaitīs Polijai pirmos piecus miljardus eiro no finansējuma, kas tika iesaldēts saistībā ar bažām par iepriekšējās valdības atkāpšanos no demokrātijas normām, piektdien paziņoja Polijas jaunais premjerministrs Donalds Tusks un Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.
15.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Gandrīz 140 Eiropas Parlamenta (EP) deputāti četru gadu laikā neatbilstoši izmantojuši līdzekļus, kas viņiem piešķirti palīgu algošanai, liecina pētnieciskās žurnālistikas projekta "Follow the Money" (FTM) apkopotā informācija.
15.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Pastāv "reāls risks", ka Krievijas diktators Vladimirs Putins neapstāsies Ukrainā, ja viņam tur izdosies gūt militāru uzvaru, ceturtdien brīdinājis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.
14.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien samazināja eirozonas ekonomikas izaugsmes prognozes šim un nākamajam gadam, stingrākiem finansēšanas nosacījumiem turpinot samazināt pieprasījumu.
14.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) ir izbeigusi lietas pēc trim iesniegumiem pret Latvijas valsti par pārmērīgi garām tiesvedībām, jo to iesniedzēji neesot izsmēluši visus nacionālos tiesu aizsardzības līdzekļus.
14.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Ceturtdien Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi pulcēsies Briselē uz pēdējo šī gada samitu, kurā paredzēts apspriest bloka paplašināšanos, finansiālo palīdzību Ukrainai un ES budžetu.
14.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Parlaments (EP) un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis trešdien vienojušās par centrālās iestādes izveidi naudas atmazgāšanas un sankciju apiešanas apkarošanai.
13.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena trešdien mudināja bloka 27 valstu līderus atbalstīt vērienīgo finanšu palīdzību Ukrainai un Kijivas vēlmi sākt sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā (ES).
13.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Otrdien Briselē ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sanāksmē, kur pauda atbalstu pievienošanās sarunu sākšanai ar Ukrainu un Moldovu, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.
12.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sanāksmē, kas notiks šodien, diskutēs par katalāņu, basku un galisiešu valodas iekļaušanu ES valodu režīmā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).
12.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA