Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Rinkēvičs mudina Latvijas iedzīvotājus piedalīties gaidāmajās EP vēlēšanās

© Dmitrijs Suļžics /MN

Latvijas iedzīvotāji ir jāaicina būt aktīviem un izmantot pilsoniskās tiesības ietekmēt Eiropas Savienības (ES) dienaskārtību, piedaloties gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, tikšanās laikā atzina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un EP priekšsēdētāja Roberta Metsola.

Kā informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, piektdien Rīgas pilī Latvijas prezidents tikās ar EP priekšsēdētāju, lai pārrunātu gaidāmās EP vēlēšanas, ES paplašināšanos, Krievijas agresiju pret Ukrainu un ES atbalstu Ukrainai, ES ārējās robežas nostiprināšanu un migrācijas izaicinājumus, kā arī situāciju Tuvajos Austrumos.

Valsts prezidents pauda gandarījumu par Eiropas Parlamenta priekšsēdētājas vizīti Latvijā pirms jūnijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kas Latvijā notiks 8.jūnijā.

Tāpat Rinkēvičs pozitīvi novērtēja Eiropadomes lēmumus attiecībā uz ES paplašināšanās politiku, sevišķi izceļot pievienošanās sarunu sākšanu ar Ukrainu. Valsts prezidents pauda atzinību par Metsolas stingro nostāju Ukrainas atbalstam cīņā pret Krievijas agresiju un atbalstu Ukrainas integrācijai ES.