Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Nosauktas ZZS un AS Eiropas parlamenta vēlēšanu "lokomotīves". Tās ir pārsteigums

© Ģirts Ozoliņš/MN

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās no politiskās partijas Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) par saraksta lokomotīvi plāno pieteikt ekonomikas ministru Viktoru Valaini, savukārt no partijas "Apvienotais saraksts" (AS) kā pirmo kandidātu plānots pieteikt "Tviterkonvoja" vadītāju Reini Pozņaku, trešdienas vakarā vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

ZS par EP deputāta kandidātiem plāno pieteikt visus partijas četrus ministrus, piebilstot, ka Valainis būtu saraksta līderis.

Savukārt AS kā pirmo kandidātu EP vēlēšanām plāno pieteikt Pozņaku, bet otrais numurs tiks atvēlēts Saeimas deputātam Raimondam Bergmanim.

Vienlaikus partija "Jaunā Vienotība" (JV) vēl nav izlēmusi, vai pirmo numuru piešķirt ārlietu ministram Krišjānim Kariņam, vai līdzšinējam Eiropas Komisijas priekšsēdētajas izpildvietniekam Valdim Dombrovskim. Pēc LTV avotu sniegtās informācijas, plānots, ka Dombrovskis startētu ar pirmo numuru, savukārt Kariņš ar otro, bet līdzšinējās eiroparlamentārietes Sandra Kalniete un Inese Vaidere sekotu ar nākamajiem numuriem.

Jau ziņots, ka EP vēlēšanas notiks jūnijā, savukārt EP kandidātu sarakstu iesniegšana sāksies janvāra nogalē.