"Bild" norāda uz Putina "milzīgo kļūdu" karā ar Ukrainu

© Pixabay.com

Tas, ka Krievija izmanto Ziemeļkorejas karaspēku karā pret Ukrainu, varētu kļūt par Vladimira Putina "milzīgu kļūdu", uzskata “Bild” eksperti.

“Bild” apskatnieks Alberts Links atzīmē, ka Dienvidkorejas Ārlietu ministrija jau izsaukusi Krievijas vēstnieku Seulā, lai protestētu pret Ziemeļkorejas karaspēka nosūtīšanu dalībai karā pret Ukrainu. Pēc viņa teiktā, Putins tādējādi varētu iegūt vēl vienu spēcīgu pretinieku Dienvidkorejā.

"Briesmīgs scenārijs Putinam - Dienvidkoreja, kas līdz šim atbalstīja Ukrainu tikai ar humāno palīdzību un ķiverēm, reaģē uz Kima Čenuna stāšanos karā - un nosūta ieročus uz Ukrainu,” atzīmēja Links.

Eksperts piebilda, ka Dienvidkorejā, kur tiek izmantoti NATO standartu ieroči, aizsardzības rūpnieciskais komplekss ir pašā plaukumā - valdība plāno līdz 2027. gadam kļūt par ceturto lielāko ieroču eksportētāju. Pagaidām pirmās trīs pozīcijas ieņem ASV, Krievija un Francija.

"Ja Dienvidkoreja nolems atbalstīt Ukrainu ar ieročiem, tad tam būs milzīga ietekme uz kara gaitu," norādīja Links.

Pasaulē

Spānijā šobrīd jo īpaši pastiprinājušies prettūrisma protesti no vietējo iedzīvotāju puses, kuri vairs nespēj izturēt pārmērīgā tūrisma radītās sekas - īpaši smagi tas jūtams Barselonā un Maljorkā, raksta “Reuters”.