Komentāri: Pandēmija beigusies, bet slimības pabalsta izdevumi strauji aug

Agris

"Valsts speciālais budžets ir pašfinansējošs, kur ieņēmumus galvenokārt veido veiktās valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas." Tas nedaudz iespārda. Pašfinasējoš, kuram man jāmaksā VSAOI?

3.aug 2023 Atbildēt
Juris

Tas ir ārprāc ka darba devējam ir jāapmaksā slimības lapa.Gan darba devējs gan darba ņēmējs ir nomaksājuši visus nodokļu,visas socialās iemaksas un vēl beigās par darbinieka slimibu maksā darba devējs.

Un kā maksā-tas darbiniekam ir praktiski bezalgas atvaļinājums.pirmā diena netiek apmaksāta,sest un svetd arī nē.par pārējo 75-80% no algas.cilvēkam jāārstējas,zāles jāpērk-a viņš paliek uz minimāliem ienākumiem.

Ak jā,vergi ir vajadzīgi tikai kamer jauni un spēcīgi.pēc tam tos var izmest gružkastē.

3.aug 2023 Atbildēt
Agris

Jā. Taisnība. Un, kā tas izskatās - slimnieciņam jāgaida valsts apmaksātā izmeklēšana par vairākiem simtiem ,vairāk kā pusgadu, un slimpabs par vēl vairākiem simtiem arī iet. Tāda jauka sistēma veidojas.

3.aug 2023 Atbildēt
Anita Bruzuka

Tas nav pabalsts, bet ir darbaalgas kompensācija. Tāda pat ir situācija ar citiem pabalstiem. Pabalsts ir summa, ar kuru var iztikt, bet Latvijā joprojām ir tiem, kam daudz ir daudz un tiem, kam maz tiek dots maz. Pabalsts citās valstīs ir vienāds un bagātajiem vispār nav.

3.aug 2023 Atbildēt

Komentēt