Topošajai Ventspils slimnīcas rehabilitācijas nodaļai spāru svētki

© Vizualizācija

Šogad sekmīgi turpinās pērn uzsāktā rehabilitācijas nodaļas būvniecība SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Ventspils slimnīcā. Jūnija pirmajā nedēļā jaunā ēka būs sasniegusi savu augstāko punktu un tiks atzīmēti spāru svētki. Saskaņā ar tradīcijām – šai dienā būvnieks apliecina, ka darbi paveikti kvalitatīvi, un saimnieks pateicas par paveikto!

Līdz ar jaunās nodaļas izveidi rehabilitācijas pakalpojumi kļūs iedzīvotājiem pieejamāki, daudzveidīgāki un nodrošinās mūsdienīgu veselības aprūpi tuvu dzīvesvietai. Īpaši tiks uzlabota un attīstīta stacionāra un dienas stacionāra pacientu rehabilitācijas pakalpojumu kvalitāte un dažādība, kā arī pilnveidoti ambulatorie pakalpojumi.

Rehabilitācijas nodaļa tiek veidotā kā divu stāvu piebūve pie esošās slimnīcas ēkas Pētera ielā 33. Tajā būs:

  • 8 dienas stacionāra gultas,
  • plaša fizioterapijas zāle ar speciāliem rehabilitācijas trenažieriem,
  • rehabilitācijas baseins ar paceļamo grīdu,
  • ūdens procedūras,
  • fizikālās procedūras,
  • sāls istaba,
  • ergoterapijas, logopēda un citu funkcionālo speciālistu kabineti.

Visus darbus plānots pabeigt 2021. gada nogalē.

Rehabilitācijas nodaļas būvniecība iekļauta ERAF projektā “SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība”.

Fizikālās terapijas un rehabilitācijas nodaļas vadītāja Ulla Bambīte:

“Ventspils slimnīcā jau šobrīd strādā profesionāla rehabilitācijas speciālistu komanda - ārsti, fizioterapeiti, ergoterapeiti, audiologopēds, klīniskais psihologs un fizikālās terapijas māsas, palīdzot pacientiem būtiski uzlabot dzīves kvalitāti pēc dažādām saslimšanām.

Ārstniecības personāls, tāpat kā pacienti, ar nepacietību gaida jaunās rehabilitācijas nodaļas atklāšanu, kad pakalpojumu sniegšanai pavērsies daudz plašākas iespējas. Ventspils slimnīcā tad varēsim izmantot arī līdz šim nebijušas un efektīvas rehabilitācijas tehnoloģijas - robottehnoloģijas, hidroterapiju, mehanoterapiju un citas. Turklāt pakalpojumi kļūs pieejamāki.

Būtiski, ka ventspilniekiem, lai saņemtu mūsdienīgus, daudzveidīgus, augstas kvalitātes rehabilitācijas pakalpojumus, nebūs jādodas citur, un esam pārliecināti, ka nākotnē Ventspils slimnīcas rehabilitācijas nodaļa ar tās iespējām un profesionālajiem speciālistiem būs pieprasīta visā Latvijā.”

Veselība

Politiskā uzstādījuma – drošība – ietvaros no nākamā gada neatliekamu problēmu risināšanā diabēta pacientiem būs iespējams apmaksāt jaunu, insulīna sūkņa terapiju tikai 50 pacientiem. Ierobežotais finansējums prioritāru veselības pakalpojumu un medikamentu apmaksā spiež Veselības ministriju skaitīt katru eirocentu, lai gan aprēķinātās akūtās vajadzības kompensācijas medikamentu sistēmā ir vismaz 150 miljoni eiro.

Svarīgākais