Labsajūtai un veselībai - plašs fizioterapijas centrs Ventspilī

© Publicitātes foto

Olimpiskā centra “Ventspils” Basketbola hallē šī gada sākumā darbu uzsāka mūsdienīgs fizioterapijas centrs. Fizioterapijas centra pirmās telpas tika izbūvētas jau 2018. gadā.

Ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc šiem pakalpojumiem, ar Ventspils pašvaldības finansējumu 2020. gadā tika uzsākta fizioterapijas centra paplašināšana un 2021.gada sākumā paplašinātais fizioterapijas centrs vēra durvis apmeklētājiem. Ne tikai ventspilniekiem, bet arī jebkuram citam interesentam ir iespēja apmeklēt fizioterapijas centru un saņemt pieredzējušu speciālistu palīdzību. Gan iedzīvotāji, gan sportisti, sporta skolas “Spars” un sporta klubu audzēkņi aktīvi izmanto fizioterapijas centra pakalpojumus. Šī gada pirmajos četros mēnešos fizioterapijas centrā veiktas turpat 1800 manipulācijas, tai skaitā vairāk kā 900 pašvaldības finansēti pakalpojumi sporta skolas “Spars” un sporta klubu sportistiem.

Fizioterapijas centrā izveidotas jaunas procedūru vietas, kā arī vingrošanas zona. Pieredzējušu fizioterapeitu vadībā jaunajiem sportistiem tiek nodrošināta iespēja uzlabot veselību, kas ilgtermiņā veicina sportiskos sasniegumus. Ikdienā strādājot ar sporta skolas un sporta klubu audzēkņiem, fizioterapeiti iepazīst katra audzēkņa veselības stāvokli un sadarbībā ar treneriem tiek rasta iespēja nodrošināt katram bērnam piemērotāko slodzi un vingrinājumus.

Liela nozīme ir pareizi organizētiem fiziskās sagatavotības treniņiem, kas ietver vispusīgu organisma sagatavošanu slodzēm un dziļās muskulatūras nostiprināšanu. Šeit būtisku pienesumu var sniegt fizioterapeits. Fizioterapijas centra klientiem ir pieejami arī medicīniskās grupas trenažieri Basketbola halles atlētikas zālē, kas tika iegādāti un uzstādīti 2019.gadā, rekonstruējot atlētikas zāli.

Lai konsultētos ar fizioterapijas centra speciālistiem un saņemtu pakalpojumus, interesentiem ir iepriekš jāpierakstās pa tālruni 28651899 vai e-pastā ft.ocventspils@gmail.com.

Veselība

Politiskā uzstādījuma – drošība – ietvaros no nākamā gada neatliekamu problēmu risināšanā diabēta pacientiem būs iespējams apmaksāt jaunu, insulīna sūkņa terapiju tikai 50 pacientiem. Ierobežotais finansējums prioritāru veselības pakalpojumu un medikamentu apmaksā spiež Veselības ministriju skaitīt katru eirocentu, lai gan aprēķinātās akūtās vajadzības kompensācijas medikamentu sistēmā ir vismaz 150 miljoni eiro.

Svarīgākais