Komentāri: Henrijs Kisindžers, Stambulas konvencija un politiskās pseidoproblēmas

Pārdaugavs

Ir gan tā.

Ļaunums ir pārgrupējies, pārsaucies. Bet viņa jaunie taustekļi atkal žņaudz Latviju.

6.dec 2023 Atbildēt
brīvdomātājs

:) pie cerības.....uz Bena "apgaismojošiem rakstiem" no Āfrikas... kad Putins soļos iekšā Latvijā (pēc Baidena prognozes) .

7.dec 2023 Atbildēt
labus

..uzrakstīts jau smuki, principā pievienojos, tikai par Če Gevaru ne. Beretists - jaunības elks un principu iemiesojums. Nu un, protams, kalašņikovs, tikai iedodiet .... ))

7.dec 2023 Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

O, jā! Desmitniekā! Merkele tik aizmirsta, tā sabučojās ar Pūķinu, ka jau paredzamā nākotnē pat Berlīne nodrebēs! To Stambulas konvenciju arī kremlis iedzīs daudziem rīklēs!

7.dec 2023 Atbildēt
EDGARS

Putina Krievija - tas ir tas pats neoliberālais kapitālisma, kāds eksistē Vācijāa, tikai savā galējā, skarbākajā formā. Par to bieži atgādina sociologs G.Judins (Григорий Юдин), kā arī Rietumos dzīvojošie intelektuāļi - "...Ja salīdzinām, tad jāsalīdzina boļševiki ar cilvēkiem, kas nav aizbraukuši no Krievijas, apliecinot savu protestu, kas palikuši turpat un šobrīd veido Krieviju. Taču te tomēr ir milzīga starpība, tāpēc ka, kā jau teicu,

boļševiki bija revolucionāri, cēla jaunu pasauli. Taču pašreizējā Krievijas elite neceļ jaunu pasauli." Krievija kā impērija Eiropas nomalē. Intervija ar vēsturnieku Juriju Sļozkinu (lsm_lv)

7.dec 2023 Atbildēt
IMIK

Stambulas konvencija = Lai plaukst vardarbība pret sievietēm.

Plauks vardarbība pret sievietēm, plauks dzimumu iejaukšana - tā teikt, dzimums tiek iejaukts katram uz viņa paša vēlēšanās pamata.

Vinnē visi! Konvencija priekš muļķiem, dzimumu iejaukšana priekš slimajiem.

7.dec 2023 Atbildēt
EDGARS

Jums nepietiek ar jau esošo vardarbības līmeni Latvijā?! "Puķītes" jau uzplaukušas, bet ASV jau vāc "ražu". Kuram galvām nav Āfrikas džungļi, tas var paskatīties Nightly News Full Broadcast - Dec. 6, lai beigtu rakstīt "gudras" atziņas par to, kur mēs LV ar visām Rietumu "dziesmu grāmatām" un pašradīto Satversmi nokļūsim.

7.dec 2023 Atbildēt
IMIK atbilde EDGARS

Man par daudz ir ar jau esošo. Bet Saeimas muļķi joprojām nesaprot ka tādas Stambulas konvencijas faktiski ir mēslojums vardarbībai, un arī to ka vardarbības uzplaukums jau ar nemaz nav tas galvenais. Galvenais ir tas kas slēpjas aiz vardarbības pieaugšanas plīvura - slimie grib tēlot progresīvos alķīmiķus un paši netraucēti iejaukt sev vēlamo dzimumu. Priekš manis tas vienkārši ir drusku par slimu un par traku, par ko arī es cenšos izpausties, ja ir atļauts.

7.dec 2023 Atbildēt
IMIK

Kas attiecas uz ģeopolitiku tad tur jau ar viss ir vienkārši. Kā Ķīna, tā Krievija acīm redzot vairs nevar paciest ka amerikāņu militāristi kontrolē to pierobežas. Domā ka laiks ir pienācis spiest amerikāņus atpakaļ uz mājām. Ko mēs? Droši vien ka mūsu militāristi domā un domās kā tajā varētu piedalīties, bet, manuprāt prātīgāk gan būtu no droša attāluma vienkārši noskatīties kā tas viss tur notiekas, jo ne jau mums tur kāda teikšana vai varēšana.

7.dec 2023 Atbildēt
EDGARS

Bens u.c. vadātāji jau vienos izklaides braucienos nedodas, bet gan meklē to drošo, siltāko vietu, no kurienes noskatīties uz pašradīto haosu. Šai sakarā noder izlasīt Arveda Švābes (1888 – 1959) eseju "Vēsture kā tautas garīgo spēku avots" (1943), lai X stunda nebūtu ilgi jāvilcinās. - "...Ģeopolitiskās dominantes ir gan svarīgi, bet ne izšķīrēji vēstures faktori. Negaisi nokapā druvas, zemestrīces sagrauj pilsētas, lavas straumes sadedzina vīna dārzus, bet, ja tautām ir pietiekami daudz vitālas izturības, tad ar laiku viss tas tiek atjaunots. Cilvēka sūtība ir cīnīties ne vien ar dabu, bet pat ar tām elementāram stichijām, kādas ir visas lielās vēstures katastrofas. Apmēram pirms pusotra tūkstoša gadiem latviešu senči pameta Volgas un Dņepras augstieni, lai uz visiem laikiem atraisītos no Austrumiem un slēgtu asins brālību ar Rietumiem."

7.dec 2023 Atbildēt
grigorijs atbilde EDGARS

Nu,nu...Lai izprastu Švābi, vajadzētu izprast viņa dzīvi. Konkrētais citāts auseklīšu rindās ļoti populārs- aizejam no Austrumiem uz Rietumiem. Par benčiku piekrītu, amīšu grants kabatā iekrita, vajadzēja patērēt.

7.dec 2023 Atbildēt
IMIK atbilde EDGARS

Pēc manām domām mums jau to tautas vitālo izturību vajadzētu tomēr tā kā pietaupīt laikam kad mēs ar saviem kaimiņiem būsim, kā saka, dabiskā situācijā viens pret vienu. Un kas to zin, tādi laiki var pienākt visai drīz , kad nekādi 5. panti mūsu atbalstam vairs nedarbojas. Var jau teikt, šaujiet tik savu vitālo izturību ārā tagad, 5. pantu aizsardzībai, tā teikt 5. panti = jūsu drošība. Bet nu katrs nemuļķis taču sapratīs ka 5. panti un mūsu drošība tomēr ir divas dažādas lietas.

7.dec 2023 Atbildēt
Judīte

Viss ir normāli. Turcija 2021 gadā izstājās no Stambulas konvenvijas. Tas nav nekas tāds, kas būtu jāpilda mūžu mūžos, ja nepatīk. Uztaisīsim referendumu un izstāsimies.

7.dec 2023 Atbildēt
Marcis Dzelme

Turcija nav ES un Turcijas prezidentam ir labas attiecibas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Latvijas klausa tikai ES regulam.

7.dec 2023 Atbildēt
Imants Imants

Kisindžers ir un vienmēr būs globāla mēroga kara noziedznieks, un viņš ir pelnījis, ka viņu tiesā par viņa noziegumiem pret cilvēci - arī pēc nāves. Ceru, ka tāda diena reiz pienāks.

7.dec 2023 Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Pūķins šo kadru baisi slavēja!

7.dec 2023 Atbildēt

Komentēt