Komentāri: Kas pazudīs pirmie – uz papīra drukātie izdevumi vai latvieši?

Artūrs Malta

DALLESA DOKTRĪNA

Kad beigsies karš...mēs izmantosim visu, kas mums pieder, - visu zeltu, visu materiālo varenību uz stulbuma kultivēšanu un ļaužu apmuļķošanu!

Cilvēka smadzenes, ļaužu apziņa ir viegli ietekmējama un pakļaujas izmaiņām. Iesējot haosu, mēs nemanot samainīsim garīgās vērtības uz viltotām un liksim šīm viltotām vērtībām ticēt.

Kā?

Mēs atradīsim savējos domubiedrus, savējos sabiedrotos pašā valstī (A.Eiropā).

Soli pa solim tiks izspēlēta grandioza veselas tautas bojāejas traģēdija, kura novedīs pie tās pašapziņas galīgas un neatgriezeniskas pazušanas. No literatūras un mākslas mēs pakāpeniski izstumsim sociālo būtību, atradināsim gleznotājus un rakstniekus nodarboties ar attēlošanu un pētījumu veikšanu par procesiem, kuri notiek tautas kolektīvajā apziņā.

Literatūra, teātri, kino - tiks slavinātas pašas zemiskākās cilvēciskās dziņas. Mēs atbalstīsim un pacelsim tā saucamos māksliniekus, kuri iesēs cilvēciskā apziņā seksa kultu, varmācības, sadisma, nodevības propagandu - ar vārdu sakot, atvērs sabiedrības apziņu jebkurai netikumībai.

Valsts pārvaldē mēs radīsim haosu un saputrojumu.

Nemanot, bet aktīvi un pastāvīgi tiks sekmēta ierēdņu muļķība, kukuļņemšana un bezprincipialitāte. Birokrātisms un gausa lēmumu pieņemšana kļūs par tikumu. Godīgums un krietnība būs apsmejami un nevienam nekļūs vajadzīgi. Bezkaunība un cinisms, meli un apmānīšana, žūpība un narkomānija, dzīvnieciskas bailes vienam no otra, nodevība, agresīvs nepamatots nacionālisms un tautu ienaids, veikli un nemanot kultivēts, atplauks viskuplākajās krāsās.

Un tikai nedaudzi, ļoti nedaudzi nopratīs vai pat sapratīs, kas notiek. Bet tādus ļaudis mēs noliksim bezpalīdzīgā stāvoklī, pārvērtīsim par izsmiekla objektiem, atradīsim veidu tos apmelot un pasludināt par sabiedrības atkritumiem. Izrausim tautas garīgās saknes, deformējot un iznīcinot tautiskas tikumības pamatus. Mēs izļodzīsim tādējādi paaudzi aiz paaudzes. Ķersimies pie ļaudīm no bērnu, jaunības gadiem,

8.sep Atbildēt
Valdis

Dallesa doktrīna ir safabricēts dokuments, kura teksts ņemts no Padomju savienības rakstnieka Anatolija Ivanova romāna Mūžīgais aicinājums. Tekstam nav nekādas saistības ar bijušo ASV CIP direktoru Ellenu Dallesu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja tas nav tā, tad lūdzu konkrētas norādes uz avotiem.

Ja nezini, tad beidz te izplatīt krievu propogandu!

8.sep Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Tehnoloģijas izmaina Cilvēka dabu, bet Cilvēks ir tāda nezāle, kura spēj uzdīgt, izdzīvot pat tuksnesī! Nav aiz kalniem laiki, kad satelīti tā piemēslos kosmosu, ka tie sāks saskrieties un krist biezā slānī, un tad arī beigsies visi interneti, utt..

8.sep Atbildēt
Aber

> lasīšana no datorekrāna neesot “īsta”, "dziļa” lasīšana, ... ar maksimāli viegli uztveramiem reklāmas vai izklaides materiāliem

Ne jau dators tur vainīgs, tikpat labi ir dzeltenā prese. Lasi vienu un to pašu datorā vai izdrukātu uz papīra, un nebūs atšķirības.

> attālinātajā darbā tu vai nu pieslēdzies jautājumam, vai ne.

Gulēt vari arī ofisā. Kā tas izskatās "nepieslēdzies jautājumam"? Neko nerunā, neatbildi, izslēdzi kameru?

> to vietā datoru ražošana

Datorus nepērk speciāli tāpēc, lai lasītu presi. Lielākajā daļā datori jau ir nopirkti. Ir papilnam lietotu datoru, kas lieliski pilda "grāmatas funkcijas".

9.sep Atbildēt
Aber

"ir tāds" savlaik pozicionēja sevi kā garīgu cilvēku, kristietības , hinduisma, budisma utt erudītu pārzinātāju utml.

"ir tāds" tika n-tās reizes aicināts apspriest šos jautājumus speciālā forumā, bet tur viņš nez kāpēc nav manīts.

9.sep Atbildēt
Valdis

Tāpēc, ka ir spējīgs tikai troļlot. Es kādreiz esmu diskusijās mēģinājis uzdot konkrētus jautājumus, bet nekad neesmu saņēmis konkrētu atbildi.

Vairums, ja ne visi, "fakti" ir izzīsti no vidējā pirksta. Nav jau spēka to visu pārbaudīt. Taču kad norādi uz kādu acīmredzamu dumību(piemēram, pēc ukraiņu iebrukuma naftas cenas pieauga piecas reizes, vai- 42% Latvijas iedzīvotāju nav apmierināti ar dzīvi), norādi uz avotu nedabūsi. Ieteiks aiziet uz bibliotēku vai ieguglēt. Tas labākajā gadījumā.

Tracina arī visatļautība, atklāta krievu naratīvu sludināšana.

Šitais subjekts man ir reāli pieriebies(skat. manu norādi par viņa komentāriem) un es te viņam neļaušu izpausties, kā viņš te iedomājas!

Aicinu visus, kas šeit ienāk padiskutēt, neatkarīgi no uzskatiem, paust stingru "fui" šitam subjektam un viņam līdzigiem.

9.sep Atbildēt
Latvian pagan

Saules mūžu Latvijai! Lai Latvju Dievi svētī Latviju un visus tos cilvēkus, kam latviešu valoda ir tuva un mīļa!

10.sep Atbildēt

Komentēt