Komentāri: Slēgtās pasta nodaļas dzen izmisumā pensionārus

viesis

Mjā, cik aprobežotam jābūt cilvēkam lai uz šo slēgšanu fona turpinātu ticēt ka Latvijā dzīve iet uz augšu :((((((((

3.feb Atbildēt
Elina Lezarova

Tas, ko fašistiskā krievija neizdarīs ar neatkarīgo Ukrainu, Latvijas korumpētās amatpersonas izdarīs ar Latvijas iedzīvotājiem.

3.feb Atbildēt
Kalamburs

Rīgā tak ir pasts! Ko jums lumpeņiem vēl vajag?

Rīgā būs ari Rail Baltica dzelzceļa stacija un tilts pār Daugavu. Tikai vilcieni tur neienāks. Bet tas nekas - naudiņa būs "apgūta".

3.feb Atbildēt
Varis Akotiņš

Vai Latvijas pasts nodrošinās arī apsardzi pensiju piegādātājiem? Laupītāji,sarosieties,LP dāvā iespēju!

3.feb Atbildēt
Kalamburs

Arī šobrīd pensijas piegādā mājās...

3.feb Atbildēt
Arturs Ozols

No aprīļa līdz novembra pirmajai nedēļai dzīvoju citādi tukšajās dzimtas mājā laukos 70 km no Rīgas. Ja agrāk veikals un pasts bija 1,5 -2 km ,skola 3,5 km no mājam , tad šodien šo objektu nav un tuvākā viensēta arī 1,5 km attālumā . Apkārt kluss un vienīgs miers. Pat kārtīgi apstrādāts lauks ne tuvāk par 2 km ., citādi mežs un krūmāji . Uz kādreizējā vectēva graudu lauka nu jau paaugusies jaunaudze. Tomēr neko sliktu nevaru teikt , jo apmēram pēc 7 km ir pamatīgs jaunsaimnieks ,kas apstrādā ap 1000 ha zemes un dzīvo lai ar problēmām ,bet kopumā labi . Pirms 10 gadiem apkārtnē bija vairākas viensētas ,tagad ,kad saimnieki miruši ,tas visas tukšas ,tikai vienā ,līdzīgi man ,pa vasaru kāds dzīvo . Latvijas laukos šāds skats ir daudzviet. Kā zemnieki Latvijā strādā visai maz cilvēku un stat tabula IKP050. vēsta ,ka gada bruto produkta vērtība laukos ir tikai 5,6% no kopīgā produkta un šie procenti kopa ar mežsaimniecību un zivsaimniecību . Tad kad runā par zemkopību ,tās kopprodukts Latvija ir tikai ap 2,8 % . Tv sarunās runā par laukiem ,kā par Latvijai svarīgu tēmu, pareizi ,tomēr ekonomiskais īpatsvars tai ļoti mazs . 97% veido kaut kas cits ! Neapskatīta pēc būtības ir Latvijas pašnodarbināto tēma , to valstī - 119497 un tabula MIS020. vēsta ,ka to ienākumi laukos ir 28,66 eiro mēnesī !!! Lūk nākotnes pensiju un pensionāru problēma ,jo runa ir par apmēram 70 tūkstošiem šādu atalgojumu saņēmēju laukos. Par kādu pensiju apdrošinājumu te vispār var runāt !

3.feb Atbildēt
Arturs Ozols

Tabula IRD010. raksturo apdzīvotības un nodarbinātības teritoriālo situāciju Latvijā . Rīgas plānošanas reģionā dzīvo 52,88% darbaspējīgā vecuma cilvēku , savukārt pensionāru situācija ir neko labu nevēstoša . Vīriešu -pensionāru šajā reģionā ir 71146 ,bet sievietes - 141072 , 1,98x vairāk .Esmu jau vairakkārt rakstījis ,ka ne visai precīzi tiek runāts par Latgales situāciju . Tur dzīvo - 247220 cilvēki ,bet Vidzemē tikai- 180766 cilvēki .Uzskatu ,ka Latgales problēma ir ekonomiska uzņēmējdarbības vide ,ekonomiskās un politiskās elites pretstāve, visai ievērojamā sadarbības orientācija uz austrumu kaimiņiem , ko Rīga politiķi nevēlas redzēt un analizēt . Situāciju var mainīt tikai īpaša aplikšanas ar nodokļiem sistēma un varbūt arī dažas citas pakalpojumu izsniegšanas situācijas speciāli noteiktas Latgalei . Attālums līdz Rīgas ostai ir 150-280 kilometri ,tās ir transporta izmaksas salīdzinājumā ar Rīgu , kas būtu jānoņem Latgales uzņēmējiem , kuri eksportē preces .

3.feb Atbildēt
Edgars Ozols

Un tad paliek jautājums, kāda vairs ir jēga no pns, ja nodaļa pasta ir slēgta? Kārtējo reizi valsts mēroga problēma netiek risināta....Bet neko jau nevar gribēt, ja Latvijas pasta, Latvijas dzelzceļa, un lidostas valdes rotē uz riņķi.

3.feb Atbildēt
Diana Mikelsons

PSRS laikos pensionariem vinu trucigas pensijas nesa uz maju ,ari pec 90 gada-pensionariem pensijas pienesa majas, Latvijas pasts likvide pasta nodalas ka nerentablas/jeb lai privatizetu?

4.feb Atbildēt
Alberts Brokāns

Domāju, ka lielceļa laupītāji jau sāk rosīties.

4.feb Atbildēt

Komentēt