Komentāri: Kur vainīgie 13 gadus vecā zēna slepkavībā Jūrmalā? Cīņa ar sekām vai valsts līmeņa bezatbildība?

viesis

Šīs problēmas ar nepilngadīgajiem velkas jau gadiem. Ir elementārs nosacījums- par nodarījumu jāatbild, arī bērnam. Prevencija ir skaisti, bet ir subjekti, uz kuriem viņa neiedarbojas, un tur ir vajadzīgi citi instrumenti. Vismaz ir jābūt iespējas kā neitralizēt barvežus, bet šobrīd valsts veicina nepilngadīgo noziedzību, jo barvežu un iniciatoru nesodāmība negatīvi ietekmē arī pārējos. Un nekāda "prevencija" to nespēs mainīt. Pārmest kaut ko iestādes vadītājai un darbiniekiem vispār ir stulbums.

30.jan Atbildēt
Anna

Kur Jūrmalas pašvaldības policija un pirmām kārtām šī sociālā iestāde bija bija agrāk, kad pieļāva pusaudžu brīvi atļautu kļaiņošanu, braukāšanu uz Rīgu, lai kopīgi ar Origo pusaudžu bandu dzertu, narkotos un darbotos arī galvaspilsētā. Citās Latvijas pilsētās sociālajos centros pašvaldības policija dežūrē vienmēr 24 stundas dienaktī. Kāpēc netika noteikts laiks, kad obligāti jāatgriežas iestādē, piemēram pulkstens 21 vai 22 vakarā un ja netiek izpildīts seko aizliegums uz vairākām dienām pamest iestādi. Ir jābeidz pāržēlīgi apčubināt noziedzniekus. Tie tiek uztaisīti par dievinātiem varoņiem, bet tiek aizmirstas noslepkavotā zēna sāpes un ciešanas, kad viņam piekautam un sadurtam bija jānoasiņo un lēni mokās jānomirst guļot uz auksta sniegota asfalta. Bērnu namu likvidēšana bija liela kļūda, kas notika lai valsts taupītu naudu, bija jāuzlabo to kvalitāte un labāk atalgots, izglītotāks, garīgi attīstītāks personāls. Dzērāju ģimenes "krīzi" pārdzīvo tikai tik ilgi, kamēr dabon uz laiku izņemtos bērnus atpakaļ, kur galvenais stimuls ir atkal tikt pie bērnu pabalstiem, kurus var nodzert, bet bērni saņem negatīvo pieredzi tālāk.

30.jan Atbildēt
Ingrīda

Dzīvojot sociālajos tīklos, ko bērns iegūst? Laikam jābūt ierobežotam. Jo te var būt tāpat kā ģimenēs, kamēr bērns "sēž datorā", tikmēr vecāki no viņa atpūšas, bet sarunas, dzīve izpaliek.

30.jan Atbildēt
Kalamburs

/ Viņiem tas nav vajadzīgs./

Ar to ir pateiks viss!

Šobrīd izbaudam sen pārprastā un pārspīlētā humānisma augļus. Noziedzniekiem ir jāsaņem sods. Sods, kas vienlīdzīgs vai bargāks par nodarīto.

30.jan Atbildēt
Diana Mikelsons

Sabiedriba ir apdraudeta bet lietojam lidzeklus so mazo laupitaju bandu uzturesanai -dzive rindu majas ar vairakiem kalpotajiem,jaunie noziedznieki var atlauties rikoties ka velas un vini zina savas tiesibas un ka bus ar sodu?

31.jan Atbildēt
Ilze

Humānās metodes pieļaujamas saskarsmē ar četrkājainajiem, jo viņi atbild ar to pašu. Cilvēkbērnu audzināšanā jābūt nežēlīgi stingriem, tikai tā var iegūt labu rezultātu.

31.jan Atbildēt

Komentēt