Komentāri: Ķemeru mežā atklājas baisas lietas

Vija Zelerte

Alkatīgu , nežēlīgu cilvēku necilvēciskās izklaides

12.nov 2023 Atbildēt
Kalamburs

Kur tā alkatība?

12.nov 2023 Atbildēt
Tālis Mednis

Piekrītu ka konkrētajā gadījumā runa ir tikai par ētiku, ne dabas aizsardzību.

Cik cilvēku tik viedokļu. Nav nozīmes nevienu pārliecināt. Taču svarīgi dažādos viedokļus pieņemt zināšanai. Esmu mednieks un ģimenē mantota un arī privatizēta meža apsaimniekotājs.

Jautājums par prioritātēm un mērķiem.

Kādam nepatiks banānu mizas salīdzinājums ar dzīvnieku ādu.

Kādam liekas, ka medību inspektoru ir par daudz, pretēji rakstā minētajam.

Man personīgi zināms, ka viņi ir un diezgan aktīvi strādā, bet vai brīvā un saprātīgā sabiedrībā tie vispār vajadzīgi ?

Kad sāku medīt mums kolektīvam 90. gadu sākumā sezonā bija 2 aļņu licences, sešas cūku un 18 buku licences, dažas bebru staltie vispār nebija. Individuālās medības mežsarga uzraudzībā. Ādu cenas dēļ, tos parasti medīja mežsargi, pelnot otru algu, pēc dažu lielības. Malu medības bija visiem zināma lieta, sevišķi miļiču un družiņņiku aprindās, vai vēlams ar to līdzdalību.

Tagad to visu paši regulē mednieku kolektīvi. Malu medības jau sena vēsture. Cūkas, bukus, bebrus medījam bez licencēm. Aļņu mammas nešaujam kaut ir licences. Staltie un cūkas mums kā dubļi, nespējam ierobežot. Ir lūši, vilki un lāči nav retums. Tas viss ir mūsu nacionālā bagātība kopā ar kokiem, mūsu zaļo zeltu. Vai "zaļais" dabas aizsargs no pilsētas 9. stāva dzīvokļa zaudētā sēņu vietā, bet skaistā priežu vai egļu jaunaudzē redz meža dzīvnieku radītos zaudējumus mūsu mežsaimniecībai un paša neplānotai labklājībai. To spēj attīstīt Latvijas valsts, būvējot meža ceļus un citu infrastruktūru. Paldies par to, ka varam ērti piekļūt sēņu, ogu un atpūtas vietām.

Domāju, ka vienalga daudzās jomās esam pārbirokratizēta ierēdņu valsts, kuri grib sevi saglabāt un citus kontrolēt un bieži jomās, kur nav saprašanas. Veiksmi visiem domājošiem, brīviem un atbildīgiem pilsoņiem.

12.nov 2023 Atbildēt
Andis Liepa

Ir jau labi sakārtot savu saimniecību, bet cerams, ka kaut kas ir dzirdēts arī par nacionālajiem parkiem un to nozīmi sabiedrībā.

15.nov 2023 Atbildēt
Kursita atbilde Andis Liepa

Pilnīgi Jums piekrītu. Tikai nekādi nav iespējams saprast, kā šī Ķemeru Nacionālā parka vadība, direktore Meldra Priedēna, var šādu kaitniecību un traucējumu gan sabiedrībai, gan dzīvnieku sugām pieļaut, un neko nedarīt, lai šos gaļas ieguves biznesmeņus padzītu no parka? Paskatoties soctīklos un citur medijos rakstīto, gan izskatās, ka tā lieta ar šīs kundzes savdabīgo piekāpību dažādiem biznesmeņiem, ir jau ierasta. Pavisam nesen uzpeldējušais gadījums jau norāda uz rebēm, kad Priedēna ar vēl kādu "eksperti" ir devušas zaļo gaismu skandalozajam mežacirtējam būvēties aizsargājamā dabas teritorijā kāpās. Tagad, paskatoties ĶNP dabas aizsardzības plāna apspriedes gaitu, tur uzpeld vēl viens parka administrācijas personāžs Greivulis, kurš pilnām mutēm brēkā un kopā ar saviem medību kompanjoniem "lauž krēslus" par to, ka zvēŗu vajāšana un nogalināšana parkā - teritorijā, kas pēc juridiskā statusa paredzēta pilnīgi citam mērķim - sabiedrības atpūtai - esot normāli un tā tam jārullējot arī uz priekšu! Jājautā, kas šādus, pilnīgi iespējams, korumpētus personāžus, kas klaji parāda savu personisko ieinteresētību gaļas ieguves biznesā, pieņēmis darbā un stutē? Vai tā ir Dabas aizsardzības pārvalde?

16.nov 2023 Atbildēt
Kalamburs

Baisas lietas notiekot mežā....

Šie visai aprobežotie "aculiecinieki" ir viena no baisākajām lietām, kas Latvijā notiek, jo tas ir neārstējami.

Bet pa īstam baisas lietas notiek MK un Saeimā, bet par to šie neziņo, jo šamajiem to nerāda.

12.nov 2023 Atbildēt
V.B.

visi mednieki ko zinu ir sadistiski psihopāti, viens mans kaimiņš man pilnīgi bez jebkāda iemesla draudēja ar bisi, pienāca tuvumā un šāva gaisā, vienkārši lai biedētu, piedzēries...

ja ziņotu policijai viņš pateiktu ka nekā tāda nebija un ar to arī viss beigtos

fakts tāds ka ieroča atļauju te izsniedz klīniskiem psihopātiem, un izskatās ka lielākoties tādiem arī ir ierocis, tas nopietni samazina visas bargās ieroču kontroles jēgu, jā retāk gadīsies kāds terrorists vai masu slepkava tīri statistiski jo nebūs tik daudziem tas ierocis, bet visiem psihajiem psihopātiem būs, vai daudziem katrā ziņā un viņi tos izmantos lai iebiedētu visus apkārtējos un darītu ko grib, policija te pret tādiem bezjēdzīga, paši baidās un 'ciena'

13.nov 2023 Atbildēt
Mariss Reinieks

Kas tas par kārtējo gaļas ievākšanas un dzīvnieku iekšu izmētātāšanas ceha analfabētu no sazin kādiem "Mežāžiem", kas tur vēl savu idoiotiju publiskai apskatei izlicis kā vecu, smirdīgu ādas gabalu? Kas vēl neko nezina par Āfrikas cūku mēra sērgas otro vilni visā Eiropā un Latvijā? Dombrovska ar visu savu LATMAs specfondu naudu šādu mežāžnieku izglītošanai neko nav spējusi panākt! Neko, pilnīgi neko šis mednieķels nav dzirdējis, ko viņu meža gaļas oficiālais rupors ir skandējis, seminārus rīkojis, naudu tērējis tik milzonīgai mutes dzesēšanai. Neko šis mežāžnieks nezina, ko gaļas rūpalas kontrolieris PVD ģenerālis Balodis ir ēterā pasludinājis?! Ar kādiem šaušalīgiem obligātiem meža cūku izšaušanas pasākumiem savu klanu biedējis, par to, ka jāšauj ārā vai katra cūka, ko redz! Katra! Neko šamais nav dzirdējs, ko VMD jaunais ģenerālis par ĀCM likvidēšanas pasākumiem visā Latvijā acis pārbolījis deklarējis. Un kur nu vēl par biodrošības obligātajām prasībām! Katra zarna, ko izlaid, tu mednieķel, tev jāutilizē, ka ne smakas nepaliek! Te nu PVD “po poņaķijam”!!! Tāpat Zemkopības ministrija?! Kur skatās Valsts meža dienests?! Šis kaitnieks no kaut kādiem pagrīdes Mežāžiem te vēl vervelēs, un savas kaitnieciskā nodarījuma attaisnošanai stāstīs, ka nodīrāta dzīvnieka āda, lūk, viņa no dzīvnieku slaktēšanas degradētajā smadzeņu podā, esot banānu miza! "Likumiski" šim “mežāzim” jautājums par medījumu pārpalikumiem neesot noregulēts. Skaisti! Un tieši tāpēc katrs plintnieku zaņķis te Latvijā dara ko grib..Pat aizsargājamās dabas teritorijās salīduši un ZM, VMD un VARAM ierēdņi tēlo beigtos, iedomājoties, ka sabiedrībai šis viss ārptāts būtu jāpieņem?! Gaļas ievācēju klubi ir vienkārši beidzot jāpadzen no dabas parkiem un aizsargājamām dabas teritorijām! Un Zemkopības ministrijai jāsakārto "likumiski", šī tukšpaura mežāžnieka no pagrīdes izceltais jautājums par medību pārpalikumiem. Tāpat par barotavu aizliegumu. Cerams, ka sabiedrība savukārt gādās par šādu te "mežāžu" pārpalikumiem

15.nov 2023 Atbildēt

Komentēt