Komentāri: Māris Riekstiņš: Salīdzinot ar 2022. gada 24. februāri, Latvijas drošība ir palielinājusies

IMIK

Jā nu, Somija un Zviedrija iestājās NATO. Bet kāpēc? Nu acīmredzot paskatījās uz Ukrainu un saprata ka bez NATO uzbrukuma gadījumā neviena blakām nebūs, nekādu modernu ieroču ar nebūs. Būs daudz līdzjūtības un neregulāras vecu ieroču piegādes. Lai neizkristu cauri tā kā izkrīt Ukraina skaidrs ka jāstājas NATO. Tikai jautājums vai tad kad valsts ir NATO tai viss būs? Skaidrs ir ka tad būs svarīgs katrs kvadrātcentimetrs, bet vai svešzemju karavīru kontingenti tad būs, vai moderni ieroči tad būs. Ja Maskava vālēs pa Helsinkiem vai Helsinki drīkstēs vālēt pa Maskavu? Ja drīkstēs vai varēs? NATO protams varēs bet vai gribēs? Vai NATO gribēs ka konflikts izplešas pa pasauli vai tomēr daudz vairāk gribēs lai konflikts aprobežojas lokāli, ar Somijas vai Zviedrijas teritoriju? Daudz jautājumu uz kuriem nav, vai ir tikai visai neskaidras atbildes.

Manuprāt, ja bez NATO ir tas kas ir Ukrainā, tad pie NATO teorētiski protams ir paredzēts daudz kas vairāk, bet praktiski kas ir vairāk to neviens vēl realitātē nav pārbaudījis, tā teikt, tas joprojām paliek kā melns kaķis tumšā istabā.

27.jūl Atbildēt
janis

valsts drošība ir palilinājusies. Latviešu priekšniecība to izmanto, lai aizņemtos vēl vairāk un naudiņu noglabātu drošākā vietā. Par izzagšanu jau nodokļi nav jāmaksā vai tomēr ir godīgi cilvēki, kas par to arī maksā nodokļus.

30.jūl Atbildēt

Komentēt