Komentāri: Māris Riekstiņš: Pie pašreizējās Kremļa vadības Krievijas agresīvā politika nebeigsies

IMIK

NATO ir kirdik! NATO ir aizsardzības organizācija. Pret ko tā aizsargās, un kā? Krievijai ir sava teritorija(1) un ir tā saucamā "krievu pasaule"(2), un NATO attieksmei pret to vērtība ir 0. Nu paliek kaut kāda ietekme ārpus tā bet Krievijai jau nemaz nav spēka kaut ko ietekmēt pasaulē ārpus tā. Krievija ir un paliek reģionāla lielvalsts, pasaules politikā praktiski var piedalīties tikai īpašos gadījumos un savienībā ar kādām citām valstīm. Attiecībā uz tiem 2 punktiem Krievija var darīt visu ko, Krievija var izaicināt visvisādus NATO un nelikties mierā kamēr šajos divos punktos sasniedz visu sev vēlamo.

Tā ka manuprāt Krievijai ir visas iespējas sasniegt Austrumukrainā visu sev vēlamo, neskatoties ne uz kādu NATO. Praktiski jau sen Krievija uzskata ka Austrumukrainā ir panākta diplomātiska uzvara, kaujas lauks kā redzams nav spējīgs tajā neko mainīt, tātad atliek tikai nobeigt sarunas kurā Rietumi atdod Krievijai visu to kas diplomātiskā ceļā sen jau panākts, tas ir Austrumukrainu, un lieta darīta. Domāju ka cita sarunu temata nebūs, vismaz no Krievijas puses. Cik ilgi Rietumi varēs apgalvot ka nav sarunu temata ja sarunu temats arvien vairāk parādās kā uz delnas. Putins vairs nemaz nespēj vien apgalvot cik gatavs sarunām un cik skaidrs ir sarunu temats. Vai Putins no tā atteiksies par labu Rietumiem? Priekš kam viņam tas būtu vajadzīgs? Laiks strādā Putina labā, un laika gaitā un karošanas noguruma rezultātā var atgadīties ka agresors vairs nemaz nav Putins bet gan ir Rietumi. Kāpēc Putinam būtu jābeidz Krievijai tik izdevīga politika? Kas, Putins pats sev ienaidnieks vai?

26.jūl Atbildēt
Kalamburs

...IMIK

NATO ir kirdik! ...

Jau aizvakar bija kirdik, jo tikai vatē ir spēks!

26.jūl Atbildēt
IMIK atbilde Kalamburs

Attiecībā pret Krieviju NATO ir tikai viens mīnus, totie kāds! Tiklīdz NATO iesaistās tiešā konfliktā pret Krieviju tā momentā paceļas jautājums par ko tas var izvērsties un cik tālu var aiziet. Attiecībā uz pārējo pasauli, nav jau vakardiena, būs NATO, būs arī kas pret NATO.

Vatē spēka nav, spēks ir mīlestībā.

26.jūl Atbildēt
Kalamburs atbilde IMIK

/ Tiklīdz NATO iesaistās tiešā konfliktā pret Krieviju tā momentā paceļas jautājums par ko tas var izvērsties un cik tālu var aiziet./

Protams, ka to pieļaut nedrīkst - Krievijai jāļauj darīt visu, ko vien tai sagribas.

26.jūl Atbildēt
IMIK atbilde Kalamburs

Paceļas jautājumi? Tas nozīmē ka ir diplomātija, ka ir sarunas, ka ir iespēja vienoties, ar pilnu apziņu kas var notikt ja nevienojas. Tā ka tas ka gribēt un varēt ir divas dažādas lietas un tādas tās paliek jebkuros laikos.

26.jūl Atbildēt
Kalamburs

Riekstiņš saprot, ka ne jau Putins radīja Krieviju, bet Krievija - Putinu.

Attiecīgi - kamēr vateņus neaizdzīs aiz Urālu kalniem, lai šamie tur turpina "būvēt BAM`u", tikmēr tas lācis apdraudēs visus, ko vien spēj.

26.jūl Atbildēt
Valdis

Eu nu, Riekstiņ!

Baigais atklājums, vai ne?

26.jūl Atbildēt

Komentēt