Uzņēmumam piemērota kafijas automāta izvēle: visaptverošs pirkšanas ceļvedis

© Unsplash

Kafija ir viens no populārākajiem darba vietas dzērieniem visā pasaulē. Kvalitatīva karsta kafija ir lielisks veids, kā padarīt jūsu darbiniekus un klientus apmierinātākus, neatkarīgi no tā, vai vēlaties uzlabot atpūtas telpu nelielā ģimenes veikaliņā vai lielā komerciālā birojā.

Kafijas automāti birojām ir pieejami lielā klāstā, tāpēc atrast savu ideālo atbilstoši jūsu budžetam un vajadzībām ir daudz vienkāršāk, nekā jūs domājat. Atšķirībā no mājas automātiem, kafijas automātiem uzņēmējdarbības vidē ir jābūt izturīgiem un jāturpina darboties bez dīkstāves un citām problēmām. Par laimi, mēs esam šeit, lai palīdzētu jums atrast ideālo kafijas automātu!

Galvenie apsvērumi, izvēloties kafijas automātu uzņēmumam

Uzņēmējdarbības vidē var būt piemērots jebkurš kafijas automāts, sākot no klasiska Nespresso, līdz pat lielam komerciālam kafijas automātam. Pirms izvēlaties kādu no modeļiem, ņemiet vērā šādus aspektus:

Cik liels ir jūsu uzņēmums?

Galvenais apsvērums ir kafijas automāta ikdienas "satiksmes" intensitāte. Nelielā uzņēmumā vai kafejnīcā varat izvēlēties augstas kvalitātes standarta vienreizējo kafijas automātu, piemēram, Nespresso kafijas automātu. Savukārt lielākām telpām būs nepieciešamas vairākas grupu galviņas un konstrukcija, kas īpaši paredzēta nepārtrauktai lietošanai.

Apsveriet arī savu dienas apjomu. Nelielai kafejnīcai joprojām var būt vajadzīgs pagatavot daudz kafijas tasīšu dienā saviem klientiem, savukārt līdzvērtīga lieluma uzņēmumam bez klientiem uz vietas var būt nepieciešams pagatavot tikai dažas tasītes. Lielākā daļa kafijas automātu sniegs jums informāciju par to, cik tasīšu dienā tie ir spējīgi pagatavot.

Izturība (un uzticamība)

Neatkarīgi no ikdienas kafijas tasīšu pagatavošanas apjoma jums ir nepieciešams aparāts ar lielisku reputāciju, uzticamību un izturību. Speciāli komerciālajam tirgum ražots kafijas automāts būs paredzēts lielākam noslogojumam - taču tas nenozīmē, ka vienmēr vajadzētu izvēlēties lielāku izmēru.

Daudzi augstas klases kafijas automāti, kas paredzēti mājām, ir līdzvērtīgi vai pat pārspēj budžeta komerciālos modeļus, ja vien jūs tos nepārslogosiet. Turklāt pārāk liela kafijas automāta ekspluatācija var ātri palielināt saistītās izmaksas, radīt zudumus un pat radīt neplānotu slodzi, ja kafijas automāts nedarbojas atbilstoši paredzētajām specifikācijām. Piemēram, tam ir nepieciešams nepārtraukti uzsilt mazas izmantošanas dēļ, ja tas ir paredzēts lielākiem pagatavošanas apjomiem.

Paturiet prātā savu budžetu

Izturīga un uzticama kafijas automāta cena ir no dažiem simtiem eiro, bet dažas lielākas ierīces var maksāt par vairākus tūkstošus. Ir vērts iepriekš precīzi zināt, cik varat atļauties tērēt, lai jūs nepakļautu sevi liekai ažiotāžai un pārspīlētiem piedāvājumiem. Protams, jums jābūt reālistiem - par 100 EUR jūs nevarat iegādāties labu kafijas automātu, kas spētu apkalpot simtiem cilvēku dienā!

Nepieciešamās funkcijas

Neatkarīgi no jūsu budžeta diapazona, jūs atradīsiet visu, sākot no vienkāršiem modeļiem un beidzot ar ekskluzīviem piedāvājumiem. Tās var ietvert:

  • Iebūvēta pupiņu malšana

  • Automātiskā piena putošana

  • Programmējami šoti

  • Vairākas galviņas un vārītāji

Pirms sākat meklēt sev piemērotāko modeli, izlemiet, kas jums ir vissvarīgākais, ko būtu jauki izmantot un kuras funkcijas varat izlaist.

Lietošanas ērtums

Atcerieties, ka pārāk sarežģīts aparāts vai kafijas automāts, kura lietošanai nepieciešama ievērojama apmācība, var būt nepievilcīgs, ja jūsu personālam vai klientiem tas ir jālieto pašu spēkiem. Dažreiz vienkāršība patiešām ir labāka.

Apkope

Lai gan mājās jūs varat šad un tad ietaupīt uz tīrīšanas ciklu, uzņēmumā noteikti nedrīkst pasniegt kafiju no nehigiēniska aparāta. Turklāt regulāri izmantotiem automātiem būs nepieciešama apkope, lai nodrošinātu to pareizu darbību un ilgstošu ekspluatāciju. Izvēlieties tādus automātus, kurus ir viegli tīrīt. Meklējiet papildu garantijas, piemēram, lielisku klientu apkalpošanas servisu un ātru rezerves daļu/pakalpojumu piegādi. Turklāt apsveriet automātus, kas sertificēti atbilstoši īpašiem sanitāriem un drošības standartiem. UL un NSF International ir divi svarīgākie, kam būtu jāpievērš uzmanība.

Biznesa kafijas automātu veidi

Ir trīs galvenie kafijas automātu veidi, kurus varat apsvērt iegādāties:

  • Espresso automāti: Ļoti populāri, īpaši, ja jums ir svarīga kafijas kvalitāte. Liels karstums un spiediens rada perfektu kafijas tasīti. Jūs varat pagatavot jebko, sākot no americano līdz latte vai kapučīno. Lai gan, patiesībā tas ir kapsulu kafijas automāts, Nespresso, iespējams, ir vispazīstamākie espresso modeļi, kas šobrīd ir pieejami tirgū, jo tie ir viegli tīrāmi, kā arī pagatavo garšīgu kafiju.

  • Automātiskie kafijas automāti: Ja jums patīk svaiga kafija, bet nepatīk pupiņu malšana, šis būs jums vispiemērotākais veids. Tajos ir iebūvētas dzirnaviņas, lai kafiju varētu pagatavot, kad vien jums tas nepieciešams.

  • Šķīstošās kafijas automāti: Ja svarīgākais ir daudzums, šī varētu būt pareizā izvēle. Tie spēj pagatavot lielu daudzumu, bet kvalitāte parasti ir zemāka. Tas pats attiecas uz pilienveida /filtru kafijas automātiem, kurus bieži izmanto korporatīvajā vidē. Tomēr tie var būt neviennozīmīgi (cilvēku gaumes atšķiras, taču kafijas kanna ir kopēja) un neataino kafiju tās labākajā kvalitātē, īpaši pēc stāvēšanas kādu laiku.

Neeksistē nepareizas vai pareizas izvēles. Tas ir jautājums, kā pielāgot kafijas automātu savai uzņēmējdarbībai un vēlmēm.

Lai gan piemērotākā kafijas automāta izvēle jūsu uzņēmumam sākumā var šķist mulsinoša, jums ir tikai metodiski jāizvērtē savas vajadzības un vēlmes un jāsaskaņo tās ar savu budžetu. Lielisks kafijas automāts palīdzēs jums nodrošināt darbinieku un klientu apmierinātību, sākot no vienkārša Nespresso kafijas automāta mazākiem uzņēmumiem līdz lielākām iekārtām lieliem uzņēmumiem.

Svarīgākais