Ja Lieldienās tev prāts nesas ne tikai uz olu notiesāšanu, bet arī uz eksperimentēšanu, tad pamēģini neparastu veidu, izvārot olu tā, lai tās dzeltenums būtu ārpusē. Teiksi, ka tas nav iespējams? Būsi pārsteigts, atklājot, ka tas patiesi ir izdarāms.
Vispirms ar lukturīti pārbauda olas krāsu.
Pēcāk ar līmlenti aplīmē visu olu.
Tad paņem gaiši brūnas zeķubikses un tajās ieliek ietīto olu.
Zeķubikšu galus kārtīgi nostiprina un savirpina.
Pēc tam, turot aiz zeķubikšu abiem galiem, ar rotējošu kustību olu griež vairākas minūtes.
Kad tas izdarīts, atkal ar lukturīša palīdzību pārbauda olas krāsu, ja tā ir kļuvusi tumšāka nekā sākumā, tad tā ir gatava vārīšanai.
Izņem olu no zeķubiksēm, taču skoču nenoņem nost. Katliņā ielej ūdeni un olu vāra.
Pēc tam olu ieliek bļodā, kurā iebērti ledus gabaliņi, un patur pāris minūtes.
Tālāk no olas noņem līmlenti un noloba tās čaumalu.
Būsi pārsteigts, redzot, ka visa ola ir dzeltenā krāsā!