3 veselīgu ēdienu receptes kopīgai ģimenes maltītei

© Kadrs no video

Vismaz reizi dienā, visticamāk, ka vakariņu reizē, ģimenei vajadzētu piesēsties pie galda un ieturēt kopīgu maltīti. Gastronomiskām izvirtībām virtuvē vari ļauties arī nesteidzīgā brīvdienu rītā. Piedāvājam 3 ēdienu receptes, ar kurām palutināt savas garšas kārpiņas.

Atsvaidzinošs, veselīgs kokteilis

Nepieciešams:

  • mafinu panna (2);
  • kēksiņu papīra formiņas;
  • kivi;
  • mellenes;
  • zemenes;
  • apelsīns;
  • saldētas ogas (avenes, upenes);
  • grieķu jogurts;
  • medus;
  • mandeļu piens.

Vispirms nomizo kivi un sagriež šķēlītēs, tāpat dara arī ar citiem nepieciešamajiem augļiem.

Tad abās mafinu pannās izkārto kēksiņu formiņas.

Tajās liek iekšā sagrieztos augļus.

Kadrs no video

Pēcāk paņem vai nu veikalā iegādātu saldētu ogu maisījumu, vai arī saldētavā noglabātās sasaldētās ogas.

Maisījumu ieber blenderī, klāt pielej grieķu jogurtu, mazliet medus, mandeļu pienu.

Kadrs no video

Tad visu sablenderē.

Pēc tam masu lej formiņās.

Kadrs no video

Kadrs no video

Liek saldētavā.

Varēsi baudīt gardu, atsvaidzinošu un veselīgu kokteili jebkurā laikā!

Kadrs no video

Gardie kēksiņi

Nepieciešams:

  • mafinu panna (2);
  • kēksiņu papīra formiņas;
  • plastmasas konditorejas maiss;
  • pankūku mīklas maisījums;
  • mellenes (kastīte);
  • medus;
  • mandeļu sviests.

Vispirms bļodā ieber pankūku mīklas maisījumu.

Pēc tam pielej klāt ūdeni un iejauc maisījumā mellenes.

Kadrs no video

Kadrs no video

Tad mafinu pannās kārto kēksiņu formiņas un tajās lej sagatavoto masu. Pēc tam pannas liek krāsnī.

Kadrs no video

Tālāk paņem mērtrauku, kurā ieliek stingru plastmasas konditorejas maisu.

Tajā lej gan mandeļu sviestu, gan medu.

Kadrs no video

Tad maisiņu aizsien ciet.

No krāsns izņem kēksiņus un tajos ar metāla uzgali izveido caurumiņus.

Kadrs no video

Tad tajos iekšā pilda iepriekš sagatavoto masu no sviesta un medus.

Kadrs no video

Kēksiņam pa virsu uzliek iepriekš izgriezto aplīti.

Kadrs no video

Gardu muti

Nepieciešams:

  • olas (12);
  • čedaras siers;
  • brokoļi;
  • mazie tomātiņi;
  • lauru lapas;
  • kazas siers;
  • maize (2);

Katrā cepamtraukā sakul sešas olas.

Vienā traukā pa virsu uzkaisi čedaras sieru.

Ieliec brokoļus.

Kadrs no video

Otrā ieliec tomātus, kas sagriezti uz pusēm.

Ieber lauru lapas un pievieno sadrupinātu kazas sieru.

Kadrs no video

Liec cepamtraukus cepeškrāsnī.

Tad ņem veikalā iegādātu maizīti.

Kadrs no video

Pārgriez to uz pusēm un izkārto pa kārtām.

Kadrs no video

Kadrs no video

Kadrs no video

Lai labi garšo!

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais