Ziemassvētki tuvojas straujiem soļiem. Tev nav ideju, ko celt uz mielasta galda? Ja visu svētku dienu nevēlies pavadīt, šiverējoties pa virtuvi, sāc par ēdieniem domāt laicīgi. Piedāvājam ābolu pīrāgu recepti, kas būs gan neticami garda, gan ātri pagatavojama.
Tev vajadzēs:
1. Vispirms pārgriez katru ābolu uz pusēm, izveidojot četras augļu pusītes.
2. Tad izņem ābola serdi un sēkliņas.
3. Kad tas izdarīts, tad pārsit katru valriekstu un ieliec ābola viducī.
4. Pēcāk ieliec karameles konfekti katrā ābolu pusītē.
5. Ņem kārtaino mīklu, izrullē.
6. Uzklāj uz pannas cepampapīru. Tad ar bļodiņas palīdzību uz mīklas uzspied četrus apļus, kurus pēc tam izkārto uz pannas.
7. Pēc tam viscaur mīklas aplītim ar dakšiņu sadur caurumiņus.
8. Tad katra mīklas laukumiņa vidū uzklāj ābolu džemu.
9. Kad tiktāl esi ticis, novieto ābolu pusītes uz pannas.
10. Tad sakul divus olas dzeltenumus. Kad tas izdarīts, apsmērē mīklu.
11. Tad no kārtainās mīklas izspied vēl 4 aplīšus, kuros pēc tam ar nazi veic iegriezumus.
12. Tad katram no tiem veido formu uz bļodiņas.
13. Tad mīklu ņem nost un liek virsū uz pannas izkārtotajiem āboliem.
14. Pēc tam mīklu atkārtoti apsmērē ar sakulto olas dzeltenumu.
15. Visbeidzot liec pannu krāsnī un pīrāgus cep 180 grādu temperatūrā 15 minūtes. Beigās pīrādziņus vari pārkaisīt ar pūdercukuru! Lai labi garšo!