Cilvēki jau 100 gadus savu pārtiku glabā ledusskapī, tomēr ir ne mazums produktu, kurus labāk tur neturēt.
Vai tu pieļauj šīs uzglabāšanas kļūmes? Delish.com apkopojuši 30 pārtikas preces, kuras nebūtu jāglabā ledusskapī.
Vēl negatavi avokado istabas temperatūrā ātrāk nogatavosies. Tiesa, pavisam gatavus avokado gan labāk liec ledusskapī.
To arī labāk glabāt istabas temperatūrā, piedevām kātiņus iemērcot ūdenī. Šis attiecas arī uz citiem garšaugiem.
Viņu miza zaudē savu kraukšķīgumu, ja tiek turēta zemās temperatūrās.
Tā ir bieža kļūda, tomēr gurķu turēšana ledusskapī padarīs tos ūdeņainus un liks tiem plaisāt. Ja tomēr vēlies tos tur turēt, ietin plastmasā, lai mazinātu mitruma piekļuvi.
Tie jau ir iekonservēti. Atbrīvo vietu ledusskapī.
Esi ievērojis, ka sīpoli ledusskapī kļūst mīksti un iepelējuši? To izraisa mitrums. Turi tos sausā un vēsā vietā, tomēr ne plastmasas maisā vai pie kartupeļiem.
Tāpat kā ar sīpoliem, arī ķiplokus labāk turēt sausā un vēsā vietā. Ledusskapis tos padara gumijotus.
Tos labāk turēt papīra maisā. Ledusskapja mitrums tos saldina un padara graudainus.
Istabas temperatūra tomātiem saglabās pilnīgāko garšu un sulīgumu.
Šiem augļiem, lai nogatavotos, nepieciešamas siltākas temperatūras, tādēļ ledusskapis tiem nav īstā vieta.
Ogām ir lielākas izredzes palikt svaigām istabas temperatūrā. Ledusskapja mitrums tās sabojās. Arī ieteicams tās mazgāt tikai pirms ēšanas.
Galvenais pielūko, lai tie nestāv kopā ar kādu, kurš sabojājies, jo pelējums ātri starp tiem izplatās.
Veselas melones labāk turēt istabas temperatūrā. Liec to ledusskapī tikai, kad tā jau sagriezta.
To jātur vēsā un tumšā vietā. Tā sabiezēs, ja tiks atstāta ledusskapī.
Tajās esošais etiķis tās konservē. Tikai krēmīgas mērces būtu jāliek ledusskapī.
Ja iztukšosi kečupa pudeli mazāk nekā mēneša laikā, vari to turēt istabas temperatūrā. Ja ne - liec vien iekšā.
Fermentācijas dēļ to var turēt atvilknē aptuveni gadu.
Jā, piena produktus jātur ledusskapī, bet... Sviests ledusskapī kļūst pārāk ciets. Istabas temperatūrā var mēģināt sviestu turēt pat nedēļu.
Medus nekad nesabojāsies, neatkarīgi no tā, kur to glabā.
Tev ir trīs mēneši, pirms to būs jāliek ledusskapī.
Nesabojā riekstu garšu, turot tos ledusskapī. Viņus būtu jātur bezgaisa tilpnē, vietā, kura nav ne pārāk auksta, ne karsta.
Maizes sasaldēšanai un tad uzgrauzdēšanai nav ne vainas. Ledusskapī to turēt gan nav prāta darbs.
Ja tev pāri paliek bulciņas, turi tās papīra maisiņā istabas temperatūrā.
Ja vien tev nepatīk bezgaršīga šokolāde, neturi to ledusskapī - izvēlies tumšu vietu istabas temperatūrā.
Kafijas vieta ir pieliekamajā (vai skapītī), ja nevēlies lai tā zaudē savu garšu un aromātu.
Šie būs gana labi arī uz galda vismaz nedēļu, vai pat divas.
Siers, kurš ir ciets, kā piemēram Parmezāns, var stāvēt ārpus ledusskapja pat pāris mēnešus.
Zini, kā tu tās veikalā paņem vietā, kura ir istabas temperatūrā? Jā, tas nozīmē, ka arī mājās tās nav jāliek ledusskapī.
Tas jau ir ļoti biezs. Ieliec to ledusskapī, un tas kļūs jau teju neiespējami.
Ledusskapī tas zaudēs visu garšu, bet istabas temperatūrā sabojāsies pāris dienās, tādēļ to jāapēd operatīvi.