Kaut gan šogad Latvija tika lutināta ar netipiski siltu rudeni, ir pienācis drēgns un lietains laiks. Lai padarītu ikdienu siltāku un krāsaināku vai mājas viesībās iepriecinātu draugus ar neparastiem dzērieniem, „AlkOutlet” piedāvā divas ekskluzīvas alkoholisko kokteiļu receptes.
Bumbieru un karameļu sangrija
Sastāvdaļas (6 personām)
1 pudele sausā baltvīna (750 ml, piemēram, Sauvignon blanc)
2 pudeles bumbieru sidra (660 ml)
6 nelieli bumbieri (600 g)
Sula no ¼ citrona
6-8 timiāna zariņi
4 ēdamk. karameļu mērces (pirktas vai pašgatavotas*)
Ledus (pēc vajadzības)
Pagatavošana: Bumbierus nomazgā, izņem serdes un pašus sagriež smalkās strēmelītēs. Apslaka ar citrona sulu, pievieno karameļu mērci, apmaisa un liek lielā krūkā. Pielej baltvīnu, sidru un visu samaisa. Pievieno timiāna zariņus un liek ledusskapī nostāvēties 2-6 stundas. Bauda atdzesētu, pēc vēlēšanās pievienojot ledu. Karameļu mērce. 100 g baltā cukura un 100 ml saldā krējuma. Cukuru kausē katliņā ar biezu dibenu līdz dzintara krāsai. Pielej saldo krējumu (krējums uzreiz sāks burbuļot, jo cukurs būs ļoti karsts, tāpēc jālej uzmanīgi), samaisa līdz viendabīgai konsistencei un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Ķirbju un kanēļa Martini
Sastāvdaļas (4 personām)
Kokteilim
200 g degvīna
260 g ķirbju biezeņa (pirkta vai pašgatavota)
4 ēdamk. melases vai tumšā cukura sīrupa
1 ēdamk. kanēļa
80 ml saldā krējuma
60 ml piena
¼ tējk. rīvēta muskatrieksta
4 kanēļa standziņas rotāšanai
Kanēļcukuram
3 ēdamk. baltā cukura
3 ēdamk. brūnā cukura
1 ēdamk. kanēļa
Ķirbju biezenim
300 g nomizota muskata ķirbja
Pagatavošana: Vispirms rotā glāzes ar cukura un kanēļa maisījumu. Samaisa cukurus ar kanēli un ieber nelielā šķīvī, lai veidotos 2-3 mm biezs kanēļcukura slānis. Ar citrona miziņu samitrina glāzes maliņu un tad apviļā cukurā. Šeikerī liek visas kokteiļa sastāvdaļas un kārtīgi sajauc (gatavo pa daļām, ja šeikeris ir neliels, vai sajauc blenderī). Ķirbju biezenim sagriež ķirbi palielos gabalos, liek katliņā ar biezu dibenu, pielej nedaudz verdoša ūdens, uzliek katliņam vāku un sautē 10-15 min (pastāvīgi pieskata — ja ūdens ir beidzies, pievieno vēl nedaudz), līdz ķirbis ir mīksts. Kad ķirbis ir gatavs, lieko ūdeni nolej un ķirbi sablendē viendabīgā biezenī. Atdzesē un pievieno citām kokteiļa sastāvdaļām. Salej glāzēs un pasniedz, rotātu ar kanēļa standziņām.