Ideja galdam! Kā pasniegt zupu ķirbī?

© Pexels

Īstenībā ir pārsteidzoši vienkārši pārsteigt vakariņu viesus ar šo vienkāršo triku. Tāpat zupas pasniegšana ķirbī vakariņām piešķirs rudenīgu odziņu.

Kas nepieciešams?

Neliels ķirbis

Olīveļļa

Sāls

1.solis - sagriez ķirbi

Nogriez ķirbja augšu - aptuveni 1/3 daļu no tā.

2.solis - izgreb ķirbi

Ar asu karoti izņem sēklas un ķirbja pildījumu

3.solis - cep

Vissmērē ķirbi ar olīveļļu un uzliec ķirbi uz cepampapīra. Uzkaisi sāli.

Cep 200 grādos 15 minūtes vai līdz tam brīdim, ka ķirbis ir mīksts, bet gana stingrs, lai noturētu savu formu.

Padoms:

Vēlies pagatavot jau iepriekš? Izgreb ķirbi, ieieļļo un satin, un ieliec ledusskapī, līdz esi gatavs cept. Pirms gatavošanas apber ķirbi ar sāli, bet nepievieno to ķirbja sagatavošanas laikā.

4.solis - piepildi

Piepildi ķirbi ar kādu rudenim raksturīgu zupu.

5.solis - pasniedz

“Bļoda” ir ēdama. Garoza, lai gan ir ēdama, nav pārāk garšīga, tāpēc paliec pie ķirbja mīkstuma.

Virtuvē

Tomāti ne tikai ir gardi, bet arī ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, taču vai zinājāt, ka ir vairāki mazāk zināmi veidi, kā pagatavot šo gardumu? Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažiem neparastiem, bet ļoti baudāmiem veidiem, kā izmantot tomātus ikdienas ēdienos vai svētku galdā. Ar ieteikumiem dalās “Kitchn”.