Īstenībā ir pārsteidzoši vienkārši pārsteigt vakariņu viesus ar šo vienkāršo triku. Tāpat zupas pasniegšana ķirbī vakariņām piešķirs rudenīgu odziņu.
Neliels ķirbis
Olīveļļa
Sāls
Nogriez ķirbja augšu - aptuveni 1/3 daļu no tā.
Ar asu karoti izņem sēklas un ķirbja pildījumu
Vissmērē ķirbi ar olīveļļu un uzliec ķirbi uz cepampapīra. Uzkaisi sāli.
Cep 200 grādos 15 minūtes vai līdz tam brīdim, ka ķirbis ir mīksts, bet gana stingrs, lai noturētu savu formu.
Vēlies pagatavot jau iepriekš? Izgreb ķirbi, ieieļļo un satin, un ieliec ledusskapī, līdz esi gatavs cept. Pirms gatavošanas apber ķirbi ar sāli, bet nepievieno to ķirbja sagatavošanas laikā.
Piepildi ķirbi ar kādu rudenim raksturīgu zupu.
“Bļoda” ir ēdama. Garoza, lai gan ir ēdama, nav pārāk garšīga, tāpēc paliec pie ķirbja mīkstuma.