Kā pagatavot Indijas riekstu pienu?

© Pexels

Indijas riekstu piens ir garšīgs, taču diezgan dārgs. Kāpēc gan to nepagatavot mājās? Jo īstenībā tas ir diezgan vienkārši – rieksti pa nakti jāizmērcē, tiem jāpievieno ūdens un tad tie jāsablendē. Pat nav nepieciešams nokāst riekstus.

Kas nepieciešams?

  • Viena glāzes Indijas riekstu
  • Trīs ar pusi līdz četras glāzes ūdens, kā arī viena glāze izmērcēšanai
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 ¼ tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 2 līdz 3 tējkarotes kļavu sīrupa
  • Blenderis
  • Aizverams trauks

1.solis

Ieber riekstus burkā ar ūdeni tā, lai rieksti ir pilnībā nosegti. Ļauj tiem mirkt vismaz piecas stundas vai ievieto ledusskapī, kur atstāj tos uz nakti,

2.solis

Izkās riekstus un noskalo. Ievieto riekstus blenderī kopā ar trim ar pusi glāzēm ūdens, sāli, vaniļu un kļavu sīrupu.

3.solis

Sablendē visu, sākot no mazāka režīma un pārejot uz lielāku ātrumu. Blendē pusotru līdz divas minūtes vai arī līdz masa ir krēmīga. Pagaršo un pārliecinies, vai pienam nevajag vēl saldinātājus. Ja patīk ūdeņaināks piens, masai var pievienot pusglāzi ūdens.

Lietojot parastu blenderi, var nākties blendēt ilgāku laiku. Ja ierīce nespēj pilnībā samalt riekstus, iespējams būs nepieciešams masu izkāst.

4.solis

Ielej pienu aizveramā trauciņā, piemēram, burkā. Piens būs lietojams divas līdz trīs dienas, un pirms lietošanas tas ir jāsakrata.

AVOTS

Virtuvē

Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.

Svarīgākais