Vai pilnmēnesi var vainot pie mūsu problēmām?

© lifehacks

Ik reiz, tuvojoties pilnmēness fāzei, ir sajūta, ka cilvēki paliek arvien jūtīgāki. Bieži vien mēs ar dažādu interesantu lietu kārtību, cilvēku uzvedību aizbildināmies, ka tas taču pilnmēness, piedodami. Pilnmēness laikā bieži vien nepamet sajūta, ka cilvēkus tas tiešām kaut kā mistiski ietekmē.

Iepriekšējās brīvdienās, sestdienā, bija kārtējais pilnmēness laiks. Varbūt šāds laiks tik tiešām ietekmē cilvēkus, varbūt mēs ar to aizbildināmies, lai nemeklētu citus iemeslus, taču kaut kas tajā visā ir.

Viena no biežāk izplatītākajām lietām, ar ko nākas saskarties, ir miega traucējumi. Daļa cilvēku uzskata, ka tieši pilnmēness laikā viņiem ir grūtāk iemigt, miegs nav tik kvalitatīvs. Varbūt šādi miega traucējumi ir arī citās mēneša dienās, bet tieši nākot tuvāk pilnmēnesim mēs sevi jau laicīgi noskaņojam uz to, ka drīzumā atkal būs negulētās naktis.

Arī es bieži vien uz miega problēmām mēdzu atsaukties ar to, ka ir pilnmēness. Sevi bieži pieķeru pie domas, ka, nākot tuvāk pilnmēness laikam, jau laicīgi domās sagatavojos, ka nakts miegs nebūs tik labs. Tomēr, ja tā padomāju, tad arī citās mēneša dienās man mēdz būt miega problēmas, varbūt es sevi par lieku noskaņoju, ka tā notiks un tā tieši arī notiek.

Pie miega traucējumiem visbiežāk mēs varam vainot ikdienas stresu. Varbūt mums liekas, ka dzīvojam mierīgos apstākļos, taču kaut vai neliels stress var mūs ietekmēt daudz vairāk, nekā mums liekas. Ir svarīgi saprast kā ar saviem miega traucējumiem cīnīties. Katram šīs metodes ir atšķirīgas - viedierīču nelietošana pirms gulētiešanas, grāmatas lasīšana vai pat siltas tējas dzeršana. Ir svarīgi atrast savu īpašo metodi, kas var palīdzēt cīnīties ar bezmiegu, jo iespēju ir daudz, ir tikai jāmeklē.

Dažreiz liekas, ka arī garastāvokļa svārstības, asākas emocijas varam attiecināt uz pilnmēness tuvošanos. Nereti dzirdam, ka cilvēki, kuri visu uztver saasinātāk vai par daudz uztraucas par lietām, notikumiem izjūt lielākas garastāvokļa maiņas pilnmēness laikā.

Ja tiešām ir izjūtami šādi emociju uzplūdi, un vēlamies to asociēt ar pilnmēnesi, tad jau laicīgi būtu nepieciešams atrast nodarbes, kas palīdz kļūt mierīgākiem. Līdzīgi kā ar bezmiegu arī emocionālo līdzsvaru var sasaistīt ar iekšējo stresu, tāpēc ir svarīgi saprast, kas mūsos to veicina un kā to samazināt.

Nākamā pilnmēness fāze būs jau novembra beigās. Centīsimies varbūt mazāk pievērst uzmanību mēness fāzēm. Nenoskaņosim sevi laicīgi jau uz kādām sliktajām lietām, kas varētu notikt. Domāsim pozitīvi, risināsim savas problēmas jau laicīgi vai arī meklēsim iespējas, kā sevi un savu prātu nomierināt šajā laika posmā.

Svarīgākais