Piecas efektīvas zobu balināšanas metodes mājās

© Publicitātes foto

Zobu balināšana pie profesionāla higiēnista vēl joprojām ir labākais veids, kā tikt pie manāmi baltāka smaida.

Tomēr apmeklējuma ierindošana savā grafikā var kļūt par apgrūtinošu uzdevumu. Bet tam nav jākļūst par šķērsli skaistam smaidam. Ja zobu higiēnista apmeklējums nav ierakstīts zvaigznēs, ir lērums veikalos pieejamu zobu balināšanas opciju lietošanai mājās. No komplektiem, līdz jau sen pazīstamām zobu balināšanas plāksnītēm. Šīs smaida uzlabošanas metodes nereti ir arī ievērojami pieejamāku cenu ziņā par speciālista apmeklējumu. Kas ir jāzin par zobu balināšanu?

Kas ietekmē zobu toni?

Zobi savu balto toni iegūst pateicoties kalcijam, kas ir klātesošs zobu emaljā. Emaljas biezuma un toņa atšķirības dēļ katram no mums ir citādas nokrāsas zobi. Protams, katrs vēlamies, lai tie ir pērļu baltumā, tomēr zobu dzeltēšanai ir vairāk iemeslu par vienkārši nepietiekamiem zobu kopšanas ieradumiem. Sākot jau ar mutes dobuma higiēnas neievērošanu, iedzimtību, iekšējo orgānu saslimšanām, lietotajiem medikamentiem un vecuma izraisītās zobu toņa izmaiņas.

Kādas ir labākās zobu balināšanas metodes mājas apstākļos?

Pirms zobu balināšanas uzsākšanas mājas apstākļos, ieteicams konsultēties ar spēciālistu, lai viņš izvērtē zobu un smaganu veselības stāvokli. Pēc izvērtējuma, zobārsts vai higiēnists palīdzēs arī pieņemt lēmumu par labu vispiemērotākajai smaida mirdzuma uzlabošanas metodei.

Želeja un kapes

Zobu balināšanas želeja ir piemērota ilgstošāka efekta sasniegšanai. Lai gan efekts nav tūlītējs kā zobu balināšanai pie higiēnista, tas ir visai noturīgs. Tās lietošana ir visai vienkārša - želeja jāiepilda zobu kapēs, kuras uzsmauc uz zobiem un tur vairākas stundas vai visu nakti. Būtiskākais ierobežojums ir tas, ka rezultāts kļūs manāms vien pāris dienas vai nedēļu pēc procedūru atkārtošanas.

Balinošās plāksnītes

Zobu balināšanas plāksnītes ir atrodamas teju katrā skaistuma preču veikalā. Tās ir plānas polietilēna plāksnītes, kuru viena puse ir pārklāta ar balinošu gēlu. Un ir droši ierindojamas starp populārākajām zobu balināšanas metodēm. Vairumā gadījumu tā ir patiesi vienkārša un efektīva zobu balināšanas metode par pieejamu cenu. No balinošās plāksnītes noņem aizsargplēvi un uzliek to uz zobiem, patur atbilstoši norādījumiem un noņem. Sasniegtais rezultāts dažādiem zīmoliem var atšķirties, tāpēc īpaša uzmanība jāpievērš ūdeņraža peroksīda koncentrācijai.

Zobus balinošas zobu pastas

Lai gan zobu pastas var piešķirt Taviem zobiem mirdzošu baltumu, pateicoties to sastāvā esošajām abrazīvajām daļiņām, tās nav “īsts” zobu balināšanas līdzeklis. Zobu pasta ar balinošu efektu var palīdzēt iegūt baltāku smaidu ilgtermiņā un likvidēt zobu traipus. Vairums balinošo zobu pastu ir piemērotas ikdienas lietošanai, jo efektu sasniedz pateicoties papaīnam. Tas ir dabīgs ferments, ko iegūst no papaijas koka. Pateicoties tam iegūsiet ne vien žilbinoši baltu smaidu, bet arī veselīgāku mutes dobumu.

Zobu balināšanas zīmuļi

Mazāk zināms, bet ļoti pieejams zobu balināšanas līdzeklis ir zobu balināšanas zīmulis. Tas satur balinošo gēlu, ko uzklāj ar otiņu, kas atrodas zīmuļa gala. Gēla iedarbības veids un laiks katram zīmolam var atšķirties, bet lietošanas pamatā ir gēla uzklāšana uz katra zoba un uzgaidīšana līdz tas iedarbojas ne ilgāk par instrukcijā noteikto laiku.

Citi zobu balināšanas līdzekļi

Mūsdienās ir pieejami zobus balinoši mutes skalošanas līdzekļi, košļājamās gumijas un zobu diegi. No visiem minētajiem līdzekļiem, tie ir garākais ceļš līdz apburošam smaidam, tomēr ikdienas lietošana var mazināt zobu dzeltenumu.

Mājas apstākļos ir iespējams panākt žilbinošu smaidu, kas apburs jebkuru. Ja vēljoprojām neesat pārliecināts, kur meklēt sev piemērotāko zobu balināšanas līdzekli, iesakām ieskatīties notino.lv internetveikala zobu balināšanas produktu klāstā.

APMAKSĀTA REKLĀMA

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais