Soli pa solim, lai uztaisītu sešstūrainu sniegpārsliņu

© Pixabay

Tuvojoties Ziemassvētkiem tā vien gribas paskatīties kādu svētku noskaņu raisošu filmu vai paklausīties tradicionālās Ziemas saulgriežu dziesmas, kā arī izpausties radoši, jau laicīgi sākot domāt par tādiem svētku rotājumiem kā papīra sniegpārsliņas. Ja vēlies izveidot augstākas grūtības pakāpes rotājumus, nekā iepriekš esi radis, tad šie ieteikumi tev noderēs. Lai ilgi nebūtu jālauza galva par to, kā locīt papīru, kādu tieši rakstu uz tā izveidot un, kur veikt attiecīgos iegriezumus, piedāvājam ielūkoties vienkāršos vietnes instructables.com sastādītos soļos, kā izveidot skaistu sešstūrainu sniegpārsliņu.

Tev vajadzēs:

  • asas šķēres;
  • koppapīru.

Pirms veido sniegpārsliņu, pārliecinies, ka tavas rokas ir tīras!

Vispirms izveido kvadrātu.

Ekrānšāviņš

Ekrānšāviņš

Ieskaties! Kvadrāta malas ir apvilktas ar zilas krāsas marķieri, lai tev vieglāk būtu sekot līdzi sniegpārsliņas izveides gaitai.

Tālāk pārloki kvadrātu pa diagonāli uz pusēm.

Ekrānšāviņš

Kā jau redzi, izveidojas trijstūris, taču kvadrāta papīra centrs ir iezīmēts ar dzeltenu zvaigznīti.

Pēc tam pārloki trijstūri uz pusēm.

Ekrānšāviņš

Rezultātā esi izveidojis mazāku trijstūri.

Tagad iedomājies šo trijstūri salocītu trīs vienādās daļās, pēc tam noloki labās puses trešdaļu tā, kā parādīts fotogrāfijā. Katra trešdaļa piemērojama 30 grādu leņķim.

Ekrānšāviņš

Tālāk pārloki kreisās puses trešdaļu pāri.

Ekrānšāviņš

Nogriez papīru virs asākā stūra

Apvērs tiktāl nolocīto papīru otrādi, lai skatītos uz veidojuma mugurpusi. Pēcāk nogriez papīru leņķa augšdaļā.

Ekrānšāviņš

Ekrānšāviņš

Pārliecinies, ka nogriez to tā, lai atlikušās papīra daļas ir līdzīgas. Pēcāk tiek grieztas ar zilu marķieri iezīmētās līnijas.

Izveido formu!

Ekrānšāviņš

Tagad vari ļaut vaļu savai iztēlei. Veido un griez dažādas formas no papīra malām. Parasti, izgriezt trijstūrīšus papīra malās ir vienkāršāk, taču tu vari izmēģināt arī citas figūras.

Esi uzmanīgs! Nenogriez pārāk daudz, virzoties no vienas papīra puses uz otru, citādi pārgriezīsi sniegpārsliņu uz pusēm.

Atloki papīru vaļā un skaties, kas ir iznācis.

Ekrānšāviņš

To gan ieteicams darīt ļoti uzmanīgi.

Pirms dekorēšanas vari sniegpārsliņu ielikt nospiesties starp grāmatas lapām vai pat izgludināt, ieliekot to starp divām papīra lapām, lai padarītu sniegpārsliņu īpaši līdzenu.

Ja tev labāk pie sirds iet video pamācības, tad vari smelties iedvesmu zemāk redzamajos video materiālos.

Svarīgākais