Pārsteidz savus mīļos Ziemassvētkos ar pašgatavotām kartiņām

© Pixabay

Decembris ir tas laiks, kad aktīvi sākam pētīt veikalu un svētku tirdziņu piedāvājumu klāstu, lai laicīgi atrastu dāvanas tiem tuvajiem cilvēkiem, kurus svētkos vēlamies iepriecināt. Īpaši nozīmīga ir pirmā Adventes svētdiena, jo tad sākas īstais Ziemassvētku gaidīšanas laiks, savā Adventes vainagā aizdedzot pirmo sveci. Taču, ja gribas, lai pie katras dāvaniņas varētu pielikt klāt kaut ko no sirds vai pa pastu nosūtīt svētku apsveikumu, jāķeras klāt kartiņu gatavošanai. Pašgatavotas kartiņas būs daudz personiskākas un tām būs sava pievienotā vērtība. Wikihow.com apkopojis visus veicamos soļus, lai tiktu pie kārotā rezultāta.

Sāc laicīgi

Acīm tīkamas, rokām izgatavotas Ziemassvētku kartiņas aizņem daudz laika, tāpēc sāc par to domāt savlaicīgi, lai uzmundrinošās dāvaniņas laikā nonāktu pie saņēmējiem.

Izvēlies vēlamo formātu

Priekšrocība, veidojot savas atklātnītes, - iespējams variēt ar vēlamajiem formātiem. No ar roku rakstīta un dekorēta dizaina līdz pat foto kartiņām. Tu pats pēc saviem ieskatiem vari personalizēt katru atklātnīti, pievēršot vērību dažādām detaļām.

Kartiņu izmēram un formai vari smelties iedvesmu arī no dažādiem žurnāliem un mājaslapām.

Uzskicē aptuveno dizainu

Ja tev jau ir ideja, kā kartiņa varētu izskatīties, daudz vienkāršāk pirms pašas gatavošanas būs uzzīmēt, kur uz izvēlētā laukuma atradīsies dekoratīvie elementi un izvēlētais vēstījums.

Ekrānšāviņš

  • Vari izmantot arī dažādus Ziemassvētku motīvus, piemēram, salavecīti, ziemeļbriedi Rūdolfu priekš bērniem adresētām kartiņām, taču priekš pieaugušajiem - svētku eglīti vai dažādus ornamentus, tostarp Ziemassvētku eglē karināmās bumbas.
  • Arī novēlējumi iekš atklātnītes var būt dažādi. Vari izvēlēties tādu tradiconālo vēlējumu kā “Novēlu Tev priecīgus Ziemassvētkus” vai arī ierakstīt kartiņā kādu svētku dzejolīti, to papildinot ar personīgu, sirsnīgu sveicienu.

Izvēlies un nopērc papīru, aploksnes priekš kartiņām

Tiklīdz esi sapratis, kāda lieluma un dizaina atklātnītes vēlies, vērtīgi ir padomāt par papīra krāsu un veidu.

  • noteikti neaizmirsti nopirkt vajadzīgā lieluma aploksnes, kurās pēc tam ievietosi savas izveidotās kartiņas;
  • kartons ir labas kvalitātes papīrs, kas ir pieejams dažādās krāsās, ieskaitot tādus tematiskos toņus kā sarkans, zaļš, zelta un sudraba;
  • ja par labu esi nolēmis fotokartiņai, arī tad ir ieteicams izmantot kartonu, kas pienācīgi spēs noturēt attēlu.
  • skičpapīrs arī ir pieskaitāms pie labas kvalitātes papīriem, to arīdzan var izmantot svētku atklātnītes izveidei;

Iegādājies dekorēšanai nepieciešamās lietas

Tev vajadzēs līmi, šķēres, lineālu, līmlenti, krāsainās pildspalvas, flomāsterus, tādus dekora elementus kā gliterus, lentītes un uzlīmes, lai izveidotu patīkamu apsveikuma kartiņu.

Iegaumē, ka labāk nodrošināties ar papildus papīru un dekora elementiem, ja gadījumā kādā atklātnītē pieļauj kļūdu vai vēlies mainīt tās dizainu.

  • veikalu plauktos ir pieejams plašs klāsts ar dažādām Ziemassvētku dekorācijām, iespējams nopirkt arī svētku motīva uzlīmes un burtus;
  • arī internetā iespējams atrast dažādas Ziemassvētku noskaņai atbilstošas dekorēšanas sagataves, kuras var lejupielādēt un pēcāk izmantot savām kartiņām.

Izveido kartiņu pēc skices

Izmēģini, vai viss izskatās tā, kā tu vēlies. Tas tev palīdzēs saprast, vai dekoratīvie elementi savā starpā saskan, kur tie jāizvieto, kāda lieluma teksts ir jāraksta.

Uzraksti vēstījumu

  • Tu vari izdomāt, kādu vēstījumu veidosi uz kartiņas un tās iekšpusē. Vai rakstīsi ar roku, vai izprintēsi.
  • noteikti izmanto lineālu, lai tas tev labāk palīdzētu orientēties un tu zinātu, ka teksts būs uzrakstīts taisni;
  • ja vēlies rakstīt uz atklātnītes virspuses, pārliecinies, ka atstāj pietiekami daudz vietas dekorēšanas elementiem;
  • ja tev nav īpaši glīts rokraksts, tad labāk izvēlies tekstu izprintēt;
  • pēc tam, kad esi uzrakstījis vēstījumu uz kartiņas, apdomā, kāds novēlējums būs iekšpusē;
  • pārliecinies, vai atklātnītē neesi piemirsis norādīt savu vārdu, citus ģimenes locekļus, kas vēlas apsveikt kartiņas saņēmēju;
  • atļauj pildspalvas tintei un līmei nožūt, pirms sāc dekorēt kartiņas ārpusi.

Izdekorē atklātnīti

Visbeidzot tev ir tā iespēja sākt dekorēšanu, ļaujot savam radošumam vaļu.

Nesteidzies ar kartiņas ielikšanu aploksnē

Pirms liec izveidoto apsveikumu aploksnē, atstāj to uz nakti nožūt, lai būtu drošs, ka dekoratīvie elementi neizbīdās un paliek tiem paredzētajās vietās.

Svarīgākais