Izgatavo unikālu sveci saviem svētkiem!

© Reuters / Scanpix

Tuvojās periods, kurā ir lērums svētku, kuros dedzina sveces, nemaz nerunājot par ikdienas atmosfēras paspilgtināšanu. Bet kā panākt, ka tas viss drīz vien nekļūst par vienmuļu procesu?

Ja vien neesi gatavs investēt līdzekļus sveču liešānā, vai personalizētos pasūtījumos, tad tavas opcijas sveču jautājumā ir visnotaļ ierobežotas.

Vai ne? Nē! WikiHow atklājuši veidu, kurā tu visparastāko sveci vari padarīt par unikālu vienīgo eksemplāru.

Kas jādara?

WikiHow

Sagatavo attēlu, kuru vēlies redzēt uz sveces

Pats galvenais - attēls nedrīkst būt biezāks par parasto drukas papīru. Šo attēlu vari izdrukāt, vai arī atrast citā veidā - skaties pats.

WikiHow

Izgriez attēlu pa kontūrām

Līdzīgi kā bērni izgriež fotogrāfijas, izmantojot tās kā nosacītas figūriņas, tā arī dari ar savu attēlu. Vēlams, lai nepaliek papīra malas u.tml.

WikiHow

Pielīmē attēlu

Ar papīra vai kāda cita viegla veida līmi noklāj izvēlētā attēla ''tukšo'' pusi un piestiprini to pie sveces. Izdari to rūpīgi, lai attēls nevainojami un gludi būtu pielīmēts pie tās.

WikiHow

Kausē vasku

Tagad nepieciešams bezkrāsains vai balts sveču vasks. Katlā ielej ūdeni apmēram 5cm augstumā un uzkarsē to. Tad šajā katlā ievieto mazāku katlu, kurā jau ielikts vasks, samazini augsto temperatūru uz vidēju, un kausē vasku.

WikiHow

Tagad uzmanīgi

Tagad būs jārīkojas ļoti ātri. Iemērc vienu sveces pusi izkausētajā vaskā uz dažām sekundēm. Tad vairākas minūtes gaidi, līdz svece atdzisusi. Tad to pašu dari ar otru pusi. Pielūko, lai karstais vasks neuzpil tev uz rokām, kā arī nesabojā pašu sveci.

Kulminācija

Ļauj, lai svece nožūst un sacietē. Vienkārši novieto to uz sausas un vēsas virsmas, atstājot mierā. Vasks visticamāk vietām būs sabiezējis, tādēļ rūpīgi ar nazi no nokasi nost, lai svece būtu gluda.

WikiHow

P.S.

Šī svece protams drīzāk der dekoram, nevis reālai dedzināšanai. Ja tomēr esi nolēmis to izmantot kā sveci, tad esi uzmanīgs - papīra attēls joprojām var aizdegties ātri vien, radot dažādus riskus.

Svarīgākais