Kā notīrīt gumijas zoles?

© Pexels

Gumijas zolēm savu krāsu liek zaudēt netīrumi un smilts, taču ir iespēja, kā vecās, mīļās kedas padarīt atkal baltas. Šis triks apaviem var likt izskatīties jauniem ilgāk un pat ietaupīt naudu, jo tik drīz nevajadzēs jaunas.

1.solis. Noņem piekaltušos netīrumus.

Ja tavi apavi ir sevišķi netīri, tad sāc ar apavu iznešanu ārā un notīrīšanu. Saklapē kopā kurpes, lai tiktu vaļā no lielākajiem netīrumiem. Var arī izmantot neasu nazi vai atslēgu, lai izskrāpētu lielākus netīrumus.

2.solis. Ar birsti notīri atlikušos netīrumus.

Pirms ķerties pie gumijas zoļu noberšanas, ar slotiņu vēlreiz notīri savus apavus, lai atbrīvotos no pārējiem netīrumiem. Jo vairāk notīrisi šādā veidā, jo mazāka netīrība būs, kad ķersies pie mazgāšanas šķīduma lietošanas.

Neraizējies, ja viss uzreiz nenāk nost - tas nonāks nost, kad lietosi mazgāšanas šķīdumu.

Izmanto sausu birsti, piemēram, zobu birsti. Metāla birstes gan nederēs, jo tās var kaitēt gumijas zolēm.

3.solis. Sajauc sodu un veļas mazgājamo līdzekli.

Atkarībā no tā, cik daudz tev būs jātīra, tev droši vien nevajadzēs daudz sodas un veļas mazgājamā līdzekļa. Nelielā bļodā sajauc tējkaroti sodas un tējkaroti veļas mazgājamā līdzekļa. Ja šķiet, ka mazgājamā līdzekļa nav gana, vienmēr var pievienot vēl sastāvdaļu.

Soda būs līdzekļa abrazīvā daļa, bet izvairies no balinoša veļas mazgājāmā līdzekļa lietošanas.

4.solis. Notīri gumiju ar savu mazgāšanas šķīdumu.

Lieto birsti, lai uzliktu savu mazgājamo līdzekli gumijai, tad ar apļveida kustībām noberz to.

Tiesa, mazgāšanas šķīdumu nevajadzētu lietot uz apavu auduma daļas.

5.solis. Notīri gumiju.

Kad esi notīrījis zoles, paņem sūkli vai drāniņu, lai pabeigtu kurpju tīrīšanu. Notīri zoles, noskalojot tās ūdenī. Mazgāšanas līdzekļa nenotīrīšana var likt apaviem izskatīties savādāk un padarīt tos slīdīgus.

6.solis. Nosusini apavus.

Kad esi pilnībā notīrījis apavus, nosusini tos tīrā dvielī. Nenosusināšana var likt apaviem ost.

Mode un stils

Septembra vēsie vakari, izmaiņas dabā un citādas krāsas debesis tā vien aicina pārlūkot savu garderobi, to atsvaidzinot un sagatavojot rudens cēlienam. Pats svarīgākais garderobes revīzijā ir sevi neierobežot un ļaut vaļu radošumam.

Svarīgākais