Matu nosirmošana nav tavu beigu vēstnesis - tas var būt tikai sākums! Bez jokiem

© Ilustratīvs attēls

1.oktobris ir Starptautiskā senioru diena. Nav noslēpums, ka līdz ar vecumu mainīties mēdz arī mati. Vai nebūtu lieliski būt sudrablapsai?

Ak, vai...

Bet!

Pretēji mūsu puses stereotipiem, sirms vecums nebūt ne nenozīme dzīves panīkumu un nomācošas tās beigas. Neuzskaitīsim piemērus ar cilvēkiem, kuru sirmie mati tos padarījuši tikai krāšņākus, jo tu pats vari iedomāties tos tik daudz, ka uz abiem rokas pirkstiem nesaskaitīsi. Nav zināms kāpēc, bet tieši mūsu pusē mītošie nosirmo ātrāk, par piemēram aziātiem. Rudi cilvēki nosirmo visātrāk.

Pat vairāk - dati liecina, ka 78% sieviešu pievilcīgi šķiet sirmi vīrieši, bet 71% kungu sudraba matu lokas piesaista dāmās. Par spīti tam, daudzus satrauc, ka vizuālās izmaiņas nozīmēs, ka viņi kļūt vecišķi.

AP / Scanpix

Nosirmošanas pāatrināšana

Pie aizvien vairāk sirmu matu parādīšanās vienmēr var ņemt un pārkrāsot tos visus. Bet tad pastāv risks, ka tas liksies justies savādi ne tikai pašam, bet arī apkārtējiem. Visprātīgākais būtu vērsties pie matu kopšanas speciālista frizētavā, kurš sniegs padomus, kā ātro nosirmošanu padarīt vizuāli dabiskāku.

Ilustratīvs attēls

To kopšana

Būtiski, ka sirmi mati neatšķiras tikai ar krāsu. Tie kļūst arī sausāki, nekā bija līdz šim, tādēļ to kopšana prasīs lielākas pūles, nekā iespējams ieguldīji pirms tam. Tas būs aktuāli arī gadījumā, ja tomēr slēpsi sirmumu zem matu krāsas.

Droši vien esi ievērojis, ka tantes uz ielas mēdz staigāt ar violetiem matiem - nu, tas nav izaicinošs stila lēmums, bet gan nepareiza šampūna izvēle. Centies izmantot tonējošos šampūnus un kondicionierus ne vairāk kā reizi mēnesī. Tie var arī iegūt dzeltenu nokrāsu kā Donaldam Trampam, ja šad tad neizmantosi sirmiem matiem paredzētu šampūnu.

Visbeidzot, friziera apmeklējumiem arī nāksies kļūt biežākiem, jo īpaši tos retāk izmantojošajām sievietēm.

Ilustratīvs attēls

Pieskaņo garderobi sirmajiem matiem

Akcentējot sirmo matu krāsu ar pareizajām drēbēm, un dāmām arī kosmētiku, un tie kļūs par vislabāko aksesuāru, nevis pelēcīgu skatu radošu. Attiecīgi, sudraba un pelēkie toņi apģērbam būtu vispieskaņotākie. Protams, nevajadzētu pārējās krāsas drēbes izmest ārā, tomēr šie abi, kā arī melna un balta. Derētu izvairīties no zemes toņiem, kā bēšs un olīvu.

Tagad uzmanību, dāmas! Kamēr kungi papildina garderobi, vērts atzīmēt, ka arī meikaps sirmiem matiem var uzlabot vai izjaukt visu izskatu. Izvēlies sārtus toņus, jo bēši savienojumā ar sirmiem matiem var radīt netīras sejas paskatu. Tāpat jākopj uzacis, jo tām paliekot sirmākām, ir risks, ka tās ''pazudīs'' pavisam

Bet ja tev vēl nav sirmu matu, var vismaz apsvērt sudrablapsas izvēli mājdzīvnieka statusā! :)

Mode un stils

Aktuālās modes tendences šoruden izaicina, provocē un vienlaikus atdzīvina klasiku, piešķirot tai jaunu dimensiju. Džinss pieprasa, lai tajā tērpjamies no galvas līdz kājām, kleitas kļūst caurspīdīgas, bet rudens klasika – rūtis – arvien lielākas. Ar vadošajām modes tendencēm, kas šoruden padarīs ikdienu stilīgu un mūsdienīgu, iepazīstina stiliste Dace Bahmane.

Svarīgākais