Garšos bērniem, mammām un tētiem.
Esmu pamanījusi, ka Augusts ar prieku apēd visu, ko nosaucu par "pankūciņām". Omlete ar dārzeņiem brokatīs mums saucas "brokastu pankūciņa". Jo olas viņam negaršo, bet "brokastu pankūciņa" gan. Plācenīši ar brokoļiem tiek nosaukti par "zaļajām pankūciņām", un viena pēc otras tās pazūd nemanot.
Lai jūs nemaldina bildes, šis nav nekāds bērnu ēdiens. Garšos mammām un tētiem arī. Klāt vēl kādus graudaugus, kādu dārzeni un gatavs! Mēs gan apēdām tāpat, mērcējot jogurtā. Līdz nekādiem graudaugiem vai dārzeņiem nemaz netikām.
- 4 personām
- pagatavošanas laiks: 20 min
- veģertārs
Sastāvdaļas:
- 120 g brokoļu
- 50 g saldētu zirnīšu
- 100 g vārītas kvinojas
- 50 g kazas siera
- 80 g bezglutēna miltu maisījuma (vai jebkādi citi milti pēc izvēles)
- 2 olas
- Šķipsna sāls
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Brokoļu gabaliņus liek vārošā ūdenī un vāra 2 minūtes. Uzreiz pēc tam noskalo sietiņā zem auksta ūdens.
- Zirnīšus izņem no saldētavas un aplej ar siltu ūdeni, lai tie aši atkūst.
- Brokoļus ar nazi sakapā un liek bļodā kopā ar kvinoju, zirnīšiem, kazas siera gabaliņiem, miltiem, olām un sāli.
- Kārtīgi samaisa un ar rokām veido plācenīšus.
- Cep sakarsētā eļļā (man vislabāk patīk kokosriekstu eļļa), līdz zeltaini brūni no abām pusēm.
Avots: krustnaglina.lv