Mugursoma.lv: Ko var iesākt ar kokosriekstiem

© mugursoma.lv

Šis stāsts ir par dienu Šrilankā, kad man īsti nebija ko darīt un nolēmu iepazīstināt jūs tuvāk ar kokosriekstu būtību.

Tātad, pirmā sērija - Trīs rieksti

Tajā mēs uzzinām, kādi kokosrieksti visbiežāk sastopami, nu vismaz Šrilankā.

Otrā sērija: Kokosrieksts dzeršanai

Tajā mēs uzšķēržam dzelteno riekstu un paskatāmies, cik daudz šķidruma tas satur.

Trešā sērija: Kodols

Lai tiktu pie mums ikdienā pierastā kokosrieksta, tas iesākumā jāatbrīvo no ārējā slāņa.

Ceturtā sērija: Cietais rieksts

Uzšķēržam brūno un cieto riekstu, lai novērtētu, kas tajā iekšā.

Piektā sērija: Kā rodas skaidiņas?

Grauzīsim kokosriekstu tāpat vien un pārvērtīsim to skaidiņās?

Sestā sērija: Epilogs

Šejienieši mēdz teikt, ka no kokosriekstu koka nekas neiet zūdībā. Lapas kalpo kā segums jumtam, riekstu iekšējā daļa ēdienam, bet čaula - trauku un virtuves rīku izgatavošanai, ka arī ugunskuram. No “sariem” top paklāji, slotas, auskari un daudz kas cits.

Avots

Svarīgākais