Šis stāsts ir par dienu Šrilankā, kad man īsti nebija ko darīt un nolēmu iepazīstināt jūs tuvāk ar kokosriekstu būtību.
Tātad, pirmā sērija - Trīs rieksti
Tajā mēs uzzinām, kādi kokosrieksti visbiežāk sastopami, nu vismaz Šrilankā.
Otrā sērija: Kokosrieksts dzeršanai
Tajā mēs uzšķēržam dzelteno riekstu un paskatāmies, cik daudz šķidruma tas satur.
Trešā sērija: Kodols
Lai tiktu pie mums ikdienā pierastā kokosrieksta, tas iesākumā jāatbrīvo no ārējā slāņa.
Ceturtā sērija: Cietais rieksts
Uzšķēržam brūno un cieto riekstu, lai novērtētu, kas tajā iekšā.
Piektā sērija: Kā rodas skaidiņas?
Grauzīsim kokosriekstu tāpat vien un pārvērtīsim to skaidiņās?
Sestā sērija: Epilogs
Šejienieši mēdz teikt, ka no kokosriekstu koka nekas neiet zūdībā. Lapas kalpo kā segums jumtam, riekstu iekšējā daļa ēdienam, bet čaula - trauku un virtuves rīku izgatavošanai, ka arī ugunskuram. No “sariem” top paklāji, slotas, auskari un daudz kas cits.
Avots