Mugursoma.lv: Ko var iesākt ar kokosriekstiem

© mugursoma.lv

Šis stāsts ir par dienu Šrilankā, kad man īsti nebija ko darīt un nolēmu iepazīstināt jūs tuvāk ar kokosriekstu būtību.

Tātad, pirmā sērija - Trīs rieksti

Tajā mēs uzzinām, kādi kokosrieksti visbiežāk sastopami, nu vismaz Šrilankā.

Otrā sērija: Kokosrieksts dzeršanai

Tajā mēs uzšķēržam dzelteno riekstu un paskatāmies, cik daudz šķidruma tas satur.

Trešā sērija: Kodols

Lai tiktu pie mums ikdienā pierastā kokosrieksta, tas iesākumā jāatbrīvo no ārējā slāņa.

Ceturtā sērija: Cietais rieksts

Uzšķēržam brūno un cieto riekstu, lai novērtētu, kas tajā iekšā.

Piektā sērija: Kā rodas skaidiņas?

Grauzīsim kokosriekstu tāpat vien un pārvērtīsim to skaidiņās?

Sestā sērija: Epilogs

Šejienieši mēdz teikt, ka no kokosriekstu koka nekas neiet zūdībā. Lapas kalpo kā segums jumtam, riekstu iekšējā daļa ēdienam, bet čaula - trauku un virtuves rīku izgatavošanai, ka arī ugunskuram. No “sariem” top paklāji, slotas, auskari un daudz kas cits.

Avots

LV Blogeri

Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!

Svarīgākais