Mugurkaula problēmas un miega ietekme uz to

© Pexels.com

Mugurkaula problēmas, piemēram, diska trūce, skriemeļu nobīde un mugurkaula kanāla sašaurināšanās mūsdienās ir dažas no visbiežāk sastopamajām mugurkaula problēmām, kuras skar visu vecumu cilvēkus – gan jaunus, gan vecus.

Ir daudz iemeslu, kāpēc arvien vairāk cilvēku saskaras ar noteiktām mugurkaula problēmām. Kvalitatīvi matrači, pareizas gultas, gulēšanas pozas, dažādas miega īpašības vai pat gaisa temperatūra var ietekmēt miega kvalitāti. Tātad, kādas ir miega nianses, kas jāņem vērā, sūdzoties par muguras sāpēm? Kurā pozā gulēt? Kādu matraci un spilvenu izvēlēties?

Kāda ir saikne starp miegu un muguras sāpēm?

Saikne starp miegu un muguras sāpēm ir zinātniski pierādīta. Cilvēki, kuri guļ pārāk īsu laiku, ar sliktu miega kvalitāti vai nepareizā gulēšanas pozā, daudz biežāk cieš no muguras sāpēm un mugurkaula problēmām. Tas ir tāpēc, ka nepietiekama atpūta padara ķermeni neaizsargātāku un uzņēmīgāku pret sāpēm. Sliktas kvalitātes matrači, vecas gultas vai neatbilstoši spilveni arī ir ļoti izplatīti muguras sāpju cēloņi.

Izvēlieties pareizo gulēšanas pozu

Kāda ir pareizā gulēšanas poza? Lai atslābinātu saspringto muguru un mazinātu nepatīkamās sāpes, speciālisti iesaka gulēt uz sāniem, nedaudz saliektiem ceļiem un starp ceļiem ievietotu nelielu spilventiņu. Mugurkaula trūces gadījumā ieteicams gulēt uz sāniem, ceļgalus pievelkot līdz krūtīm. Gulēšana uz muguras, mugurkaulam dabiskā stāvoklī, arīdzan var palīdzēt novērst sāpes mugurā.

Izvēlieties kvalitatīvu matraci

Matracis, kas atbilst visām Jūsu gulēšanas vajadzībām, var palīdzēt efektīvi risināt muguras sāpju problēmas, taču Jums precīzi jāzina, kuru matraci izvēlēties. Tiem, kas cieš no dažādām mugurkaula slimībām, ieteicami stingrāki matrači, lai nodrošinātu stingru un stabilu atbalstu mugurai. Vislabāk izvēlēties cietu vai vidēji cietu matraci ar ortopēdiskām īpašībām. Kvalitatīvi ortopēdiskie matrači lieliski pielāgojas ķermenim un vienlaikus veido pareizu mugurkaula stāvokli guļot, lai sāpes tiktu ievērojami mazinātas, samazinātas vai pat vispār izzustu.

Asociētais foto (pexels.com)

Parūpējieties par virsmatraci

Muguras sāpēm vai tiem, kam ir noteiktas mugurkaula slimības, bieži tiek ieteikts kvalitatīvs un piemērots matracis un virsmatracis. Matrača un virsmatrača kombinācija var ievērojami uzlabot miega kvalitāti. Virsmatracis ir kā plānāks matrača variants, kas var efektīvi atrisināt mugurkaula sāpju problēmas. Vienīgais, kas jāatceras, ir tas, ka virsmatracim ir jānodrošina vairāk stingrības tajā pusē, uz kuras Jūs guļat. Tāpēc vēlams izvēlēties matraci, kas atbalsta, vienmērīgi sadala ķermeņa svaru, atslābina muskuļus un notur mugurkaulu pareizā stāvoklī, palīdzot mugurai pareizi atpūsties.



Pexels.com

Ja nepieciešams, nomainiet gultu

Tas var šķist negaidīti, taču muguras sāpes var izraisīt ne tikai matrači, bet arī vecas gultas. Ja gulta ir čīkstoša, nestabila un neērta, Jūsu miega kvalitāte neizbēgami pasliktināsies. Šādā gultā ir grūti aizmigt un kustības no vienas puses uz otru var saasināt muguras sāpes. Tādēļ tiem, kam ir mugurkaula problēmas, ieteicams atpūsties ērtā gultā, kurai nav redzamu nolietojuma pazīmju. Protams, jauna gulta mugurkaula problēmas neizārstēs, taču kvalitatīvs un ērts miegs liek justies daudz labāk.

Mazas izmaiņas miegā - lieli ieguvumi

Iepriekš uzskaitītie miega ieteikumi var sniegt efektīvu palīdzību ikvienam, kurš cieš no muguras sāpēm vai mugurkaula slimībām. Dažu gulēšanas paradumu, vecu matraču, gultu un spilvenu nomaiņa var radīt daudz mierīgāku, kvalitatīvāku un mugurai veselīgāku miegu. Tomēr, lai gan šīs nelielās miega izmaiņas var ļoti ietekmēt Jūsu veselību, ir svarīgi rūpēties par sevi holistiskā veidā, ievērojot ārstu ieteikumus un vadot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, kas sniegs vislabākos rezultātus un efektīvi risinās muguras sāpju problēmas.

APMAKSĀTA REKLĀMA