5 iemesli, kādēļ mitrā tīrīšana mājās ir svarīga

© Publicitātes foto

Mitrās tīrīšanas nozīmi nevar novērtēt par zemu: kombinācijā ar ķīmiskajiem tīrīšanas līdzekļiem tā kļūst par vienkāršu un vienlaikus efektīvu veidu, kā cīnīties pret putekļiem, mikrobiem un patogēniem kukaiņiem. Šajā rakstā esam apkopojuši 5 galvenos iemeslus, kādēļ mitrā tīrīšana mājās ir tik svarīga.

1. iemesls: atbrīvošanās no putekļiem

Putekļus no dažādām virsmām efektīvāk ir noņemt ar mitru drānu (vēlams, mikrošķiedras). Tiesa, pirms dažiem gadiem daudzi domāja citādi - tā aktuāla kļuva pūkaina putekļu slotiņa, kas sākotnēji radīja iespaidu par to, ka funkciju “atbrīvoties no putekļiem” tā pilda lieliski. Patiesībā tā pārvietoja putekļus no vienas vietas uz otru, “paceļot” putekļus uz augšu, lai pēc tam tie “nosēstos” uz citām virsmām.

Putekļu jautājums ir īpaši aktuāls, tīrot lauku mājas, kurās lielākas platības dēļ ir vairāk gaisa nekā pilsētas dzīvokļos. Tas pats attiecas uz birojiem, kur ir liela cilvēku plūsma. Tā nav nejaušība, ka birojos mēdz izstrādāt stingru mitrās tīrīšanas grafiku, lai palīdzētu uzturēt darba vietas tīras.

Var apgalvot: šāda grafika izkāršana mājās viesiem var likties dīvaina, tāpēc ir pietiekami vienkārši atcerēties par mitro tīrīšanu. Tas ir īpaši svarīgi, ja Jums ir mājdzīvnieki, kas ienes šos putekļus no āra vai, pārvietojoties pa māju, saceļ tos gaisā.

2. iemesls: atbrīvošanās no mikrobiem

Tīrīšanas laikā ūdenim pievienojiet speciālus dezinfekcijas līdzekļus! Tie palīdz attīrīt gaisu no patogēniem, bīstamiem vīrusiem un putekļu ērcītēm. Cilvēkiem ar alerģijām šim procesam ir jākļūst par ieradumu.

Lietojot koncentrētus produktus, rūpīgi jāizpēta instrukcijas. Proporciju neievērošana izraisa nejaušu delikāto virsmu, piemēram, koka, lamināta, auduma, bojājumu.

3. iemesls: gaisa mitrināšana

Ziemā pēc apkures ieslēgšanas ļoti mainās gaisa sastāvs. Tas kļūst sausāks un var izraisīt diskomfortu. Mitrā tīrīšana ir vienkāršākais veids, kā atrisināt šādu situāciju. Daudzi cilvēki ir pamanījuši, ka katru reizi pēc mitrās tīrīšanas “ir vieglāk elpot”. Tajā ir daļa patiesības, jo, lai cilvēks justos labi, ir nepieciešams pietiekami mitrs gaiss.

Tas attiecas arī uz vasaras karstumu. Mūsu pašsajūtu ietekmē ne tikai temperatūra, bet arī normāls mitruma līmenis gaisā. Tādēļ arī vasarā iesakām biežāk noslaucīt putekļainās vietas ar mitru drānu.

4. iemesls: mitrums pret noturīgiem netīrumiem

Sausa drāna netiks galā ar noturīgiem netīrumiem, piemēram, sažuvuša piena, uz virsmām, taukainas plīts virsmas u. c. Mitrums tos mīkstina un atvieglo tīrīšanu bez liekas fiziskas piepūles. Turklāt, ja ir nepieciešams vēl efektīvāk tikt galā ar šādiem netīrumiem, ir ieteicams izmantot speciālas iekārtas. Piemēram, tvaika putekļu sūcējs sasūc uz grīdas esošās drupatas, noslauka virsmu ar mitru drānu un pēc tam to nožāvē. Šī daudzfunkcionālā iekārta palīdzēs Jums uzturēt virsmas ne tikai vizuāli tīras, bet arī higiēniskas, neizmantojot ķīmiskos tīrīšanas līdzekļus.

Speciālisti iesaka tīrīšanu sadalīt divās daļās. Vispirms tiek noņemti noturīgākie un plašākie traipi, noslaucīta sadzīves tehnika un elektronika, plaukti. Pēc tam ūdens tiek mainīts un process tiek atkārtots vēlreiz. Vienkāršs risinājums ievērojami palielina efektivitāti.

5. iemesls: tīra enerģija

Psihologi un fenšui filozofijas eksperti iesaka veikt mitru tīrīšanu ne tikai tīrības uzturēšanai, bet arī tāpēc, lai veicinātu pozitīvu enerģiju sev apkārt, atbrīvojoties no negatīvajām domām. Tas, savukārt, spēj palīdzēt pat pozitīvu attiecību saglabāšanai ģimenē.

Svarīgs faktors ir lietu skaits mājā. Jo vairāk to ir, jo aktīvāk uzkrājas putekļi. Tāpēc profesionāļi iesaka veikt ikmēneša revīziju un atbrīvoties no vecām, nevajadzīgām lietām, kas tikai “krāj putekļus”. Ieteicams to darīt visiem kopā, iesaistot procesā arī bērnus.

Lai sakopta un tīra vide Jums apkārt!

APMAKSĀTA PUBLIKĀCIJA

Svarīgākais