Kafija un tievēšana - kādu kafiju dzert tievēšanas laikā

© canva.com

Vārds "diēta" rada diezgan melnbaltu priekšstatu. Daudziem tas nozīmē stingru ierobežojumu periodu ar mērķi zaudēt riepu uz vēdera.

Tomēr ir uztura un fizisko aktivitāšu eksperti, kuri zina, ka kafija var itin veiksmīgi tikt iekļauta ikdienā, un ir vērts viņos ieklausīties, ja jūs nespējat atteikties no savas kafijas tasītes, lai gan tajā pašā laikā vēlaties ietilpt savā jaunajā smukajā kleitā.

Kaloriju skaits

Sāksim ar pašām pamatlietām: cik daudz kaloriju ir vienā tasītē kafijas? Tātad, ja jūs priekšroku dodat melnai kafijai - un daudzi kafijas snobi apgalvo, ka tā ir labākā izvēle -, tad varat kafiju dzert droši. Tasītē svaigi pagatavotas melnas kafijas ir tikai 5 kalorijas, un tajā nav pilnīgi nekādu tauku.

Ne velti supermodeles ir pazīstamas ar savu atkarību no melnās kafijas. Tā ir ne tikai gandrīz bez kalorijām un taukiem, bet arī var palīdzēt paātrināt vielmaiņu. Kafijā esošais kofeīns var palīdzēt paātrināt vielmaiņu par 3 līdz 11%.

Ir pierādījumi, kas liecina, ka kofeīns arī nomāc apetīti. Tas ir vēl viens veids, kā pāris kafijas tasītes dienā var palīdzēt jūsu notievēšanas centieniem. Lai gan nav ieteicams ēdienreizes aizstāt ar kafiju, varētu izrādīties, ka tasīte melnas kafijas rīta pusē ir lieliska alternatīva ierastajam Snickers batoniņam. Tā noteikti sniegs jums tādu pašu enerģijas devu, taču bez cukura izraisītā enerģijas līmeņa pazemināšanās, kas seko pēc tam.

Padodiet man cukuru

Patiesībā kafijā lieko tauku un kaloriju daudzumu rada tieši piedevas. Tostarp lietas, ko mēs pievienojam kā normu, piemēram, piens un cukurs. Viena tējkarote cukura ir aptuveni 16 kalorijas, savukārt mazumiņš pilnpiena - aptuveni 40 kalorijas. Tātad atkarībā no tā, cik salda un krēmīga jums garšo jūsu kafija un cik daudz kafijas tasīšu dienā izdzerat, jūs varat ievērojami ietaupīt kalorijas, vienkārši pārejot uz vienkāršu melnu kafiju.

Taču cukurs nav tikai saistīts ar kalorijām. Tiek veikti arvien nopietnāki pētījumi par cukura ietekmi uz mūsu organismu, un iegūtie rezultāti ir satraucoši.

Pārmērīgs cukura patēriņš var veicināt tādas slimības kā 2. tipa cukura diabēts vai sirds problēmas. Tas var nomākt imūnsistēmu un padarīt mūs mazāk atsaucīgus pret medikamentiem. Arī mākslīgajiem saldinātājiem ir kaitīga ietekme, ja tos lieto lielā daudzumā.

canva.com

Atvadas no Frapučīno

Tas viss liek pārdomāt, kādu vislabāk dzert kafiju. Ja esat milzu izmēra kafijas ar putukrējumu cienītājs, kas nopērkama populārajās ķēdes kafejnīcās, atteikšanās no tās varētu nekavējoties radīt brīnumus jūsu veselībai. Standarta karameļu Frapučīno satur šokēji daudz, proti, 350 kalorijas, tostarp 44 gramus cukura un 17 gramus tauku. Vidēji sievietei ar 2000 kaloriju limitu vajadzētu uzņemt mazāk nekā 25 gramus cukura dienā.

Protams, svarīgākais ir tas, ka šie saldie našķi garšo neticami labi. Tie garšo kā mākoņi, kas papildināti ar kafiju. Tie sniedz mums cukura un kofeīna lādiņu. Tie liek mums justies laimīgiem.

Metode, kā veiksmīgi zaudēt svaru, nav pilnībā izslēgt šāda veida kārumus: vienīgais, ko jūs panāksiet, ir tas, ka jums tos gribēsies vēl vairāk. Labākais, ko jūs varat darīt, ir iekļaut savus iecienītākos gardumus savā nedēļas režīmā tā, lai tie būtu ilgtspējīgi. Tā vietā, lai katru dienu dzertu mokačīno, mēģiniet sevi palutināt tikai ar vienu šādu dzērienu, piemēram, sestdienas pēcpusdienā pēc gara skrējiena. Izvēlieties mazu, nevis ļoti lielu glāzi, un izbaudiet katru malku.

canva.com

Mazāks viduklis, lielāks maks

Protams, vēl viens ieguvums, atvadoties no ikdienas dzērieniem kafejnīcās, ir tas, ka jūs varat ietaupīt nedaudz naudas! Vidējās cenas ir 3 līdz 5 eiro par dzērienu, un tas beigās var radīt iespaidīgu summiņu. Mēs neapgalvojam, ka, atsakoties no savas ikdienas kafijas un avokado maizītes, jūs pēc tam varēsiet atļauties lepnu dzīvokli Vecrīgā… Bet kā būtu ar jaunu kafijas automātu?

Patiešām labas, patiesi baudāmas melnās kafijas noslēpums ir tas, ka tai ir jābūt svaigi grauzdētai un svaigi maltai. Katrā tasītē ir jābūt zeltainai krēma kārtiņai. Tā vietā, lai liegtu sev savu iecienītāko kārumu, kāpēc gan to nepārveidot? Jūs neatsakāties no kafijas - jūs vienkārši sāksiet to gatavot mājās un kārtīgi izbaudīsiet.

Tirgū ir simtiem kafijas automātu, tāpēc varat tērēt tik daudz vai tik maz naudas, cik vēlaties. Tiem, kas spēj izturēt spiedienu, ir piemērota mokas kafijas kanna, ko lietot uz plīts, vai arī automātiskais kafijas automāts, kas padara kafijas pagatavošu neticami vienkāršu. Ideāli piemērots pirmajai dienas tasītei.

Nobeigumā

Mēģinot zaudēt svaru, jāatceras, ka konkrētu lietu aizliegšana nav pareizais ceļš. Tas tikai liks jums vēl vairāk to vēlēties. Tā vietā mēģiniet pārskatīt savus kafijas našķus tā, lai tie būtu neregulāri, vai pat pagatavojiet tos mājās. Laika gaitā jūs redzēsiet konsekventus, ilgtspējīgus rezultātus.

APMAKSĀTA REKLĀMA

Svarīgākais