Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Absurds! Centrāltirgū aizliedz fotografēt un filmēt

© Dmitrijs Suļžics/F64

Vai Centrāltirgū nedrīkst fotografēt? Šāds jautājuma radās profesionālam fotogrāfam - iemūžinot paviljonus, apsargi pieskrēja un mēģināja sist pa fotoaparātu. Eksperimenta nolūkos “360TV Ziņneši” kopā ar šo fotogrāfu devās uz Centrāltirgu pārbaudīt, kā tad ir? Drīkst vai nedrīkst? Vai viņi piedzīvos apsargu uzbrukumu?

Profesionāls fotogrāfs dalījās ar sašutumu par to, ka Centrāltirgū nedrīkst fotografēt bez saskaņotas atļaujas. Rīgas Centrāltirgus ir īpašs ar to, ka Eiropā tas ir vienīgais ar tādiem angāriem, tāpēc nav brīnums, ka jebkurš tūrists gribētu iemūžināt šo skaistumu. Bet vai to ļaus centrāltirgus apsargi? Ziņneši to dodas noskaidrot.

Paiet tieši divas minūtes un četras sekundes kopš fotogrāfiju uzņemšanas brīža, kad pie Ziņnešiem pienāk apsargs. “Labdien!

Labdien!

Nedrīkst filmēt.

Ā, nedrīkst?

Nē. Ar telefonu drīkst, ja nav atļaujas. Ja gribat atļauju, jāiet uz administrāciju.

Sanāk, ka tikai ar šādiem nedrīkst, ja?

Nē, tikai ar telefonu.

Tikai ar telefoniem. Arī, ja kā tūrists?

Nē!

Pēc idejas, telefons tas pat vien ir.

Nē, šī skaitās profesionālā.

Skaidrs, sapratu, jā.”

Te rodas absurda situācija - mūsdienās ar telefonu var uzņemt vienlīdz izcilas fotogrāfijas kā ar profesionālo kameru. Un, ja kādam būtu ļauni nolūki, visticamāk, attēlus iegūtu tieši ar mobilo telefonu, lai lieki nepiesaistītu uzmanību. Jautājums gan ir - kāpēc nedrīkst fotografēt, ja tas ir vienkāršs tirgus?