Vides aktīvisti pārmet Buļļu kāpas izpostīšanu suņa glābšanas operācijas laikā

© Ekrānuzņēmums/Yotube/LTV

Pirms nedēļas visa Latvijai turēja īkšķus un līdz asarām pārdzīvoja par pundurpinčeru, kurš Kleistu mežā ieskrēja āpšu alās un vairs netika ārā. Dzīvnieku pēc 12 stundām izdevās izpestīt. Tomēr vides aktīvistiem prieku par izglābto dzīvnieku aizēnojis fakts, ka glābšanas darbu laikā sabojāts dabas piemineklis – "Buļļu kāpa", vēsta Latvijas Televīzijas raidījumā "4. studija".

Portāls NRA jau rakstīja, ka 2. novembra naktī Kleistu mežā pie Buļļupes āpšu alā pazuda pundurpinčeris. Pēc sešu stundu nesekmīgas mēģināšanas suni izdabūt no alas, sieviete sauca palīgā sociālajos tīklos.

"Cilvēki brauca palīgā ar lāpstām un raka visu nakti. Kad pēdējo reizi suni dzirdēja vienos naktī, daļa klātesošo sāka zaudēt cerības, bet austot rītam meklēšanas darbi turpinājās. 3.novembra rītā 11:30 suni atkal varēja sadzirdēt un īsi pirms divpadsmitiem suns tika izglābts. Vairāk par aizkustinošo notikumu var izlasīt šeit.
"Ja patiešām ir ielīdis suns, tad, protams, vajag noskaidrot īpašnieku. Ja tas ir medību platībās, medniekus, kuru medību platībās tas tā ir, pirmais - nevis rakt, bet pagaidīt kādu laiku, jo suns jau pēc stundas divām, trīs, četrām izlīstu ārā no tās alas.Ja tad nav rezultātu, tad var rakt, bet tas jau būtu jāsaskaņo ar medību tiesību lietotāju, kas ir mednieku kolektīvs, vai nu ar konkrēto īpašnieku, nevis - es te tagad mežā rakšu un darīšos," raidījumā stāstīja Valsts meža dienesta Medību daļas vadītājs Valters Lūsis.

Latvijā

Trešdaļa jeb 34% sieviešu ikdienā neveic krūšu pašpārbaudi, kas palīdzētu laikus pamanīt ar krūts vēzi saistītās izmaiņas un atklāt slimību agrīnā stadijā, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas sabiedrības "Ergo" pārstāvji, atsaucoties uz kampaņā "Tavu krūšu drošībai" veikto aptauju.